Cinema

Arriba la gran gala dels Oscar

Per primera vegada en trenta anys l'acte no tindrà presentador

Arriba la gran gala dels Oscar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dobly Theatre de la ciutat californiana de Los Angeles rebrà un any més els personatges més importants del cinema amb motiu de la 91a edició de la gala dels Oscar, que se celebrarà la matinada de diumenge a dilluns a partir de les dues de la matinada (hora andorrana), i que es podrà veure en directe a més de 225 països. Per primera vegada en 30 anys, l’acte d’enguany no tindrà presentador. L’esdeveniment havia de comptar amb l’actor Kevin Hart com a amfitrió, fins que es van publicar a Twitter comentaris homòfobs i l’organització va decidir deixar de comptar amb ell. Per tant, aquest any la gala transcorrerà amb el seguit d’actuacions i els discursos dels actors que entregaran les estatuetes, i amb les actuacions musicals de Jennifer Hudson, que cantarà el tema I’ll Fight, els nominats Gillian Welch i David Raw­lings, Bradley Cooper i Lady Gaga, i un convidat sorpresa que interpretarà The Place Where Lost Things Go de la pel·lícula Mary Poppins Returns.

Pel que fa als nominats, el film Roma parteix com a favorit en deu categories, entre les quals la de millor pel·lícula, millor direcció i millor guió. Cinc d’aquestes són pel director i productor Alfonso Cuarón. El film The Favorite, de Yorgos Lanthimos, també compta amb deu possibilitats, seguit per Green Book, de Peter Far­relly, i Bohemian Rhapsody, de Bryan Singer, amb vuit nominacions. La pel·lícula de Ryan Voogler Black Panther lluitarà per guanyar en set categories i BlacKKKlansman, de Spike Lee, en sis.

Per a la categoria a millor actor destaquen noms tan coneguts com Christian Bale, Bradley Cooper o Viggo Mortensen, tot i que sona amb força l’opció guanyadora de Rami Malek, per la interpretació de Freddie Mercury. Pel que fa a la categoria femenina, les nominades a millor actriu són per a Yalitza Aparicio, Olivia Colman, Melissa McCarthy, Glenn Close i la cantant Lady Gaga, per A Star is Born.

tracking