Recomanacions per als àpats nadalencs

La mida de les racions importa moltíssim

Tot i que mengeu escudella i carn d'olla, mengeu-vos les verdures del brou.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Nadal ja és aquí: els dies màgics, les reunions familiars, i tots els àpats festius que l’acompanyen. Per això, aprofito aquestes dates per donar-vos alguns consells per assaborir aquestes festes.

Planificar els àpats i les quantitats és imprescindible, així evitarem les restes que sovint fan que mengem canelons o canapès més dies del que ens convindria. Si us toca cuinar, no ho feu per a 20 convidats si en sereu 5!

És molt important respectar les diferents menjades que feu al dia. És a dir, assegureu-vos de realitzar un bon esmorzar i si cal un a mig matí, abans d’un dinar festiu, o un berenar abans d’un sopar. Aquesta pauta, regularà la vostra sensació de gana.

Gaudiu de les receptes casolanes i tradicionals, potser fent-ne una versió s. XXI, amb menys greixos i més presència de verdures, hortalisses i fruites de temporada.

Tot i que mengeu escudella i carn d’olla, mengeu-vos les verdures del brou, o afegiu a la taula una bona amanida.

Us dono alguns exemples d’aperitius: broqueta (amb un escuradents) de formatge fresc amb albergínia a la planxa, broqueta salmó fumat o marinat a casa amb mango, patés d’alvocat, patés de xampinyons (podeu utilitzar anacards per espessir). Utilitzeu torradetes integrals o de cereals, eviteu pans refinats.

La mida de les racions importa molt, intenteu menjar quantitats moderades, normalment el menú es compon de diferents plats, així no us quedareu amb gana i haureu tastat totes les delicioses receptes que s’hi ofereixin.

Mengeu a poc a poc, amb tranquil·litat, sent conscients i assaborint tots els sabors i textures. I no us oblideu de sentir-vos agraïts de poder realitzar aquests àpats.

Si mengem ràpid, sense adonar-nos del que ingerim, segurament menjarem més del que el nostre cos ens permet i després la digestió serà lenta, pesada, i no ens sentirem bé.

Les begudes alcohòliques són calories buides, si les incloeu, amb molta moderació.

Al supermercats ja fa més d’un mes que hi podem trobar tota classe de polvorons, torrons i bombons; aquests aliments els hauríem d’incloure a la nostra dieta els dies que toca, i no de novembre a gener. Guardeu-los per als dies assenyalats, en gaudireu més, i us semblarà que són més especials.

Sempre, però especialment aquests dies, no deixeu de moure-us: celebreu, balleu, surtiu a caminar i practiqueu esports a l’aire lliure junt amb la vostra família. Us ajudarà a equilibrar l’estat d’ànim i a compensar el possible excés calòric.

Desitjo que tingueu molt bones festes i si com a proposta d’any nou teniu previst fer canvis a la vostra alimentació, no dubteu en consultar al dietista-nutricionista.

tracking