Pisco sour

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pisco és un aiguardent amb personalitat, un destil·lat que podria recordar-nos a Cognac o a l’Armagnac i que es produeix a partir del suc de raïm. Mitjançant un acurat procés de selecció i elaboració i una història de llarg recorregut, avui és coneguda com una de les begudes més autòctones de Perú.

La història del còctel Pisco Sour no està exempta de controvèrsia, ja que la seva creació se la disputen dos països veïns, Perú i Xile, fins i tot en aquests dos països se celebra el dia Nacional del còctel Pisco Sour, a Xile se celebra el 15 de maig i a Perú cada primer dissabte de febrer, a més a Perú està declarat com a patrimoni cultural de la Nació.

A Perú s’atribueix la creació del Pisco Sour a Víctor V. Morris, un nord-americà nascut a Salt Lake City, Utah, ciutat on el seu germà, Richard, arribaria a ser alcalde poc abans que sortís elegit el 1904. Víctor Mor­ris abandona el seu país per traslladar-se a Perú i treballar com a caixer en una companyia de ferrocarrils. El dia 1 d’abril del 1916 va ser inaugurat el Morris Bar al car­rer Boza 847 del centre de Lima, que va romandre obert fins a 1929, i va ser en algun moment d’aquests 13 anys que Víctor Mor­ris va crear el Pisco Sour. Es creu que va ser als voltants de l’any 1920 i que la recepta original mai va ser trobada, però que va ser una combinació de Pisco del Perú, suc de llimona i sucre, força semblant a la recepta del Whisky Sour. A Xile, Pisco Sour es diu que ho va crear un majordom anglès d’un veler anomenat Sunshine, Elliot Stubb, va aprofitar una parada al port d’Iquique l’any 1872, on va sol·licitar poder baixar amb la intenció d’assentar a la ciutat i convertir-se en bàrman del seu propi bar.

La recepta

1. Refredeu una copa prèviament amb gel. 2. Poseu 5 o 6 glaçons de gel a la coctelera. 3. Afegiu a la coctelera el Pisco, suc de llimona, clara d’ou i el xarop de sucre. 4. Agiteu enèrgicament la coctelera entre 8 a 10 segons. 5. Retireu el gel lloc en la copa per refredar-la. 6. Serviu colant el gel a la copa. 7. Afegiu unes gotes d’Angostura o de canyella en el centre del còctel com a ornament. 8. Decorem el combinat amb la rodanxa de llimona. També podem utilitzar una liquadora per fer el còctel, però jo prefereixo, sempre que sigui possible, la coctelera. El còctel, d’aquesta manera, us asseguro que ens sabrà molt millor. Ingredients: 8.5 cl de Pisco 3 cl de suc de llimona 3 cl de xarop de sucre 5 o 6 glaçons de gel 1 clara d’ou 2 o 3 gotes d’amarg d’Angostura o canyella Rodanxa de llimona (decoració)

tracking