Què són els 'smoothies'?

Tenen molt bon gust, són molt fàcils d’elaborar i requereixen molt poc temps de preparació

Què són els 'smoothies'?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un smoothie és un puré de fruites de consistència similar a la d’un batut. Aquesta consistència s’aconsegueix afegint llet o beguda vegetal a la mescla de fruites i verdures. De fet, la paraula en anglès smoothie prové d’smooth, que significa suau.

El que fa dels smoothies una preparació tan interessant des del punt de vista nutricional, és aquesta combinació d’aliments que ens aportarà proteïnes de valor biològic elevat gràcies a la llet o beguda vegetal, a més de fibra, vitamines, així com hidrats de carboni a la vostra dieta, provinents de la fruita i hortalisses. Tot això fa que els smoothies siguin una excel·lent opció a l’esmorzar, encara que també poden ser un berenar molt recomanable. També podem afegir-hi llet fermentada de tipus iogurt i complementar-ho amb diversos toppings com ara civada, fruits secs, o altres aliments que difícilment inclouríem en els nostres menús i que tenen un valor nutricional molt interessant, com ara les llavors de xia o de grosella.

Beneficis dels smoothie-bowls:

–Pots incorporar vegetals que no t’agraden a la teva dieta. Són molt nutritius i de fàcil digestió, i és molt recomanable preparar-los just abans de consumir-los.

Els podem personalitzar en funció dels nostres gustos, existeixen infinites combinacions i podem explorar les mescles que més ens agradin. Tenen molt bon gust, són molt fàcils d’elaborar i requereixen molt poc temps de preparació. Alguns exemples:

Greenpeace Smoothie

Smoothie ideal per anar al lavabo, gràcies a l’efecte laxant del kiwi. La beguda vegetal us aportarà proteïnes, i les fruites i els cereals, energia, fibra i vitamines, respectivament.

Ingredients per a 5 persones: 6 kiwis, coco ratllat, 1 litre de beguda vegetal, musli i 5 maduixes. Preparació: tritureu els kiwis i la beguda vegetal. Un cop tingueu llesta la barreja afegiu-hi les maduixes, també hi podreu afegir musli, que ens aportarà energia, i el coco ratllat.

American Smoothie

Esmorzar tipus porridge americà en què la textura és una mica diferent a la proposta anterior; els flocs de civada s’hidraten i s’inflen durant la nit.

Ingredients per a 5 persones: 8 cullerades de civada, 1 litre de beguda vegetal, 2 plàtans, llavors de xia i mel d’atzavara. Preparació: deixeu macerar la civada i la beguda vegetal durant tota la nit, guarniu la mescla amb fruites antioxidants, plàtans i llavors.

tracking