Miocímia palpebral

La miocímia palpebral és un tremolor ràpid, involuntari i repetit de la musculatura de la parpella

Miocímia palpebral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La miocímia palpebral és un tremolor ràpid, involuntari i repetit de la musculatura de la parpella. Sol ocórrer a la parpella inferior i pot produir-se durant uns dies o poques setmanes.

No és una patologia i en general no cal preocupar-se. Tot i que quan passa pot preocupar, com hem comentat, no cal alarmar-se, ja que es tracta d'una afecció benigna. Hi ha diversos desencadenants entre els quals es troben:

- Estrès: cada cos reacciona de manera diferent a l’estrès. En aquest cas mitjançant un tremolor a l’ull.

- Cansament: la falta de son pot provocar espasmes a les parpelles.

- Cansament ocular: ens passem cada vegada més hores davant d’una pantalla electrònica i això pot provocar fatiga ocular.

- Cafeïna o begudes estimulants: un excés de cafeïna pot ser la causa de la tremolor a les parpelles. Com sempre, cal moderar-ne el consum.

- Alcohol: de la mateixa manera que la cafeïna, l’alcohol causa espasmes als ulls.

- Sequedat ocular: pot ser deguda per molts factors: viure en zones seques, zones ventoses, estar massa hores davant d’una pantalla, les lents de contacte, etcètera. Totes aquestes causes poden provocar una miocímia palpebral.

- Desequilibris en la nutrició: no consumir suficient magnesi podria provocar tremolors a la parpella. Aquest mineral és essencial per als humans, així que és imprescindible consumir-ne periòdicament.

- Al·lèrgia: quan es pateix una al·lèrgia, se sol recomanar la ingesta d’antihistamínics que poden provocar ull sec.

-Efectes secundaris de certs medicaments.

- Gairebé tots els casos de miocímia palpebral són benignes i transitoris. De la mateixa manera que apareix, desapareix de manera espontània.

- L’important és buscar la causa (alcohol, cansament...) per tal de reduir-la i fer desaparèixer els espasmes de les parpelles. Si després de la reducció de la causa, no es redueix o no desapareix la tremolor, el millor serà visitar un oftalmòleg.

tracking