L'anèmia pot afectar la visió?

Quan una persona pateix d’anèmia, la seva incidència no és prou potent com per afectar ni les estructures internes ni externes dels ulls

L'anèmia pot afectar a la visió?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anèmia o falta de ferro afecta a tots dos gèneres encara que les dones se solen veure més afectades que els homes perquè el seu organisme necessita més quantitat d’aquest nutrient. El ferro és fonamental per transportar l’oxigen a la sang. Però el problema és que el cos no pot produir-lo de manera natural i per tant, ha de ser absorbit a través del consum de diferents aliments, sobretot a través d’una dieta equilibrada i variada que inclogui carn vermella magra, ous, mongetes, cigrons i llenties. També són bones fonts de ferro els vegetals de fulles verdes fosc, les algues marines, la soja i com no, els espinacs.

Els símptomes més comuns d’estar patint una carència de ferro son:

- Sentir-se debilitat o cansat amb freqüència,

- Tindre la pell pàl·lida,

- Sensació de falta d’alè,

- Patir marejos i nàusees,

- Patir mal de cap sovint,

- Tindre vertigen,

- Percebre sorolls a les orelles (tinitus).

L’anèmia, a nivell visual, pot afectar la visió? En realitat no. Quan una persona pateix d’anèmia, la seva incidència no és prou potent com per afectar ni les estructures internes ni externes dels ulls.

I les ulleres? Popularment se sol creure que l’aparició d’ulleres és a causa d’estar patint d’anèmia. La veritat és que l’aparició d’ulleres soles no indica una manca de ferro. Hi ha d’haver almenys algun dels símptomes anteriorment esmentats. Però també és veritat que hi ha l’anèmia ferropènica que sí que pot provocar ulleres. Sol aparèixer puntualment en dones durant el cicle menstrual. La causa d’aquest tipus d’anèmia és provocada per la pèrdua de sang que pateix la dona durant aquest cicle.

Per tant, en el cas de patir els símptomes anteriorment esmentats, no dubti d’acudir al seu metge i sol·licitar, en cas que sigui necessari, la realització d’unes anàlisis sanguínies per tractar la manca de ferro com més aviat millor.

tracking