BENESTAR INTEGRAL

Per què no trobo parella?

Per poder fer alguna cosa sobre aquest tema, haig de saber quin camí és millor abans de dirigir-me a qualsevol destinació

Per què no trobo parella?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja sabem que Sant Valentí s’ha convertit en una data totalment comercial i de vendes, més que una data per a la celebració de l’amistat i l’amor. I algunes persones, lluny de poder experimentar qualsevol d’aquestes dues alternatives, es troben soles, tristes, amb molt dolor i pena de no poder compartir la seva existència i vivència amb una altra persona, el somni de ser estimat, complementat, correspost i acceptat. I és que no se’ns ha ensenyat a saber triar les persones adequades i molt menys a conviure amb elles, i el tema empitjora quan ja hem sofert desenganys d’amor, fins i tot dins del ventre matern, i pitjor encara si hi ha l’ordre transgeneracional (avis, besavis) de no tenir parella.

Hem d’identificar el que ens impedeix accedir a l’amor i el fet de compartir per poder fer alguna cosa sobre aquest tema, haig de saber quin camí és millor abans de dirigir-me a qualsevol destinació.

Els traumes, empremtes o emocions ens limiten per ser inconscients d’elles, no sabem que la tenim, elles són emocions doloroses del passat que ens han deixat petjada (des de la concepció fins als 7 anys aproximadament). Això ens pot arribar a crear creences limitadores com per exemple: “tots els homes són...”, “totes les dones són...”. També és conegut el tema de l’autoestima o autoconfiança, el dubte sobri: la figura, bellesa o silueta, de l’autoimatge (com crec que soc, el meu físic i la meva personalitat). A més, podem tenir una “ordre” de l’inconscient familiar de “no tenir parella”, doncs en l’ascendència de l’arbre familiar va haver-hi un “home perillós” o una dona amb la síndrome d’“amazones”, que ha deixat certa petjada o empremta traumàtica i biologitzada, memòria que ara ens impedeix ser capaços d’estar en parella.

Per la qual cosa, una de les coses que ens poden ajudar a modificar aquestes pors és fer ús d’una eina poderosa: el “mapa del tresor” o “mapa d’objectius”. En una cartolina gran cal enganxar: retallades, fotografies, frases encoratjadores,... Això ens servirà de gran ajuda i ens podrà posar en concordança i sintonia amb el nostre desig.

A MÉS

Les possibles solucions

Necessito alliberar-me d’emocions que em creen dependència, complicacions i pors. Fer-nos conscients de les creences limitadores, racionalitzar-les i transformar-les. Enjudiciar l’autocritica i sobreexigència envers un mateix i els altres. Molts cops desitgem un príncep blau (o princesa) que no existeix. Fer el meu propi arbre genealògic i situar conflictes de parella o relació.

tracking