Cinema

L'home torna a la Lluna

El director de cinema Richard Linklater prepara una pel·lícula sobre la fita històrica que va produir-se l'any 1969 quan l'home va arribar per primera vegada a la Lluna

L'home torna a la Lluna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Justament l’any que ve es compleixen 50 anys de la històrica arribada de l’home a la Lluna. Era el 20 de juliol del 1969 quan l’Apol·lo 11 se situava a l’òrbita lunar i els astronautes Edwin Eugene Aldrin i Neil Alden Armstrong es traslladaven al mòdul Eagle per aterrar sobre la superfície del satèl·lit mentre el seu company Michael Collins els esperava a la nau. Aquest moment és el que el director de cinema Richard Linklater vol rememorar en la pel·lícula que ha començat a preparar per estrenar coincidint amb la celebració de la fita. Però en cap cas vol centrar-se a explicar la vida dels astronautes o la preparació de la missió lunar, sinó que té intenció de respondre a la pregunta: “on estaves tu quan vam arribar a la Lluna?”.

Precisament en aquell moment el cineasta estava a punt de complir nou anys a la seva ciutat natal, Houston, envoltat de nens i nenes de la mateixa edat. Per això, ha especificat que vol narrar la pel·lícula des del punt de vista dels infants. “Tenies tots aquells nens i nenes amb els pares treballant a la NASA amb un objectiu comú. Es respirava un ambient de comunió”, ha recordat Linklater en declaracions al diari Houston Chronicle. Tot i que encara no ha desvelat massa secrets sobre la producció i realització de la pel·lícula, sí que ha fet una crida a la població texana per participar-hi aportant les seves gravacions. “Volem compartir els vostres records d’aquell estiu amb la resta del món”, ha especificat el director de cinema de Houston. També té pensat recórrer, però, a imatges d’arxiu dels anys 60.

El cineasta del Renaixement

El director de cinema Richard Linklater sempre ha volgut explicar històries íntimes i plenes d’humanitat. Va fer-se un nom en el món cinematogràfic amb Abans de l’alba, que va acabar sent una trilogia, i va seguir amb pel·lícules com Me and Orson Welles o Boyhood. La seva darrera producció es tracta d’una adaptació de la novel·la Where’d You Go, Bernadette, que arribarà al cinema a la tardor.

tracking