L'hàbit negatiu de queixar-se

Viure en la queixa és empobrir la vida d'un ésser humà

L'hàbit negatiu de queixar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels hàbits més repetits per les persones en el seu dia a dia és la queixa. El fet de queixar-se, lamentar-se, gemegar, sospirar, ploriquejar, protestar, reclamar, grunyir és un costum habitual en la nostra forma de viure. Uns es queixen més, d’altres menys, però tots utilitzem el lament com una forma de comunicació destructiva amb nosaltres mateixos i amb la pròpia vida. A posteriori, l’efecte que produeix en els nostres resultats és devastador, ja que per molt que vulguem que les coses ens surtin bé, el que atraiem és negatiu.

La queixa manifesta malalties al cos, fa que les defenses baixin i estiguis exposat a qualsevol problemàtica de salut. La queixa redueix la producció d’hormones com la dopamina, serotonina i endorfina, responsables del plaer, la motivació i la felicitat; i accelera, per contra, la producció d’hormones de l’estrès, les conegudes adrenalina i cortisol. La queixa destrueix relacions humanes amb els altres individus, doncs converteix la relació en una lluita constant de retrets, convertint les persones en enemics. La queixa rebutja l’abundància, repel·leix els diners i la prosperitat. Viure en la queixa és empobrir la vida d’un ésser humà, deixar-la sense oxigen, ofegar la persona fins que senti l’estómac tancat i no tingui respiració. La queixa mata la vida, és un assassí de la felicitat, és un virus que, a poc a poc, et consumeix fins que caus derrotat i en estat depressiu. És un laberint del qual no pots sortir, perquè no saps quina és la sortida. Estàs cec davant d’ella. Estàs tan acostumat a queixar-te que ni tan sols ho veus com un problema. Si us plau, fes-te conscient de les queixes i reconeix aquest mal costum que et porta pel camí de la infelicitat.

JOC A FER

Com alliberar-nos de les queixes?

El vertader problema de la queixa és que et queixes sense saber per què. Estàs programat per protestar per tot el que vius. Durant la setmana vinent porta un bolígraf a la butxaca i cada vegada que et facis conscient d’una queixa pinta una ratlla al teu braç. Al moment, escolta els sentiments que té el teu cos i plantejat el que provoca en tu la queixa. Com et sents i quina situació ha creat la queixa? A la nit, comptant les ratlles, recorda les queixes i mirat des de fora. Netejat el braç, i quan ho facis digues: “em netejo de les queixes, m’allibero d’elles, estic net de la queixa a la meva vida.”

tracking