Medicina oriental

Com funciona l'acupuntura?

Aquesta pràctica de la medicina oriental és un tractament terapèutic físic

Com funciona l'acupuntura?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que avui pràcticament tot­hom ja coneix l’acupuntura i les persones acudeixen als acupuntors perquè els solucionin problemes de salut, molta gent encara no sap com funciona aquesta pràctica de la medicina oriental. És per això que aquesta setmana aprofundirem en com es du a terme aquesta pràctica.

Molts pacients em pregunten, quan els visito per primera vegada si mullem la punta de les agulles abans de clavar-les al cos o si les agulles que utilitzem estan fetes amb materials que tinguin propietats curatives.

En realitat l’acupuntura és un tractament terapèutic físic que cura les malalties a través d’estímuls, sigui d’agulles, l’escalfament d’artemisa o les ventoses, en aquells punts clau de l’organisme. Al cos hi circula una espècie d’energia en els meridians, les vies energètiques. Cada òrgan té el seu meridià que atrau l’energia i els nutrients. Si per alguna insuficiència l’energia queda embussada, és quan comencen les malalties. Estimulant els punts clau es pot ajudar que l’energia circuli millor i amb més cabal, d’aquesta manera es restableix l’equilibri energètic i la salut.

Un dels avantatges que presenta el tractament amb acupuntura d’una malaltia és que no té efectes secundaris perquè no administra cap cos estrany a l’organisme. Es pot complementar amb la medicina occidental prenent una dosi molt més petita del medicament que ens recepti el metge.

tracking