mascotes

El gat beu prou aigua?

L’aigua és fonamental perquè l’organisme desenvolupi les seves funcions correctament i estigui degudament hidratat

El gat veu prou aigua?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La resposta és no! L’aigua és fonamental perquè l’organisme desenvolupi les seves funcions correctament i estigui degudament hidratat, perquè els ronyons puguin desintoxicar l’organisme i siguin preservats d’infeccions i malalties. Així que beure poca aigua implica que els gats puguin sovint patir de deshidratació i els seus ronyons es troben entre els òrgans més afectats per insuficiència i problemes mèdics respecte a altres animals.

Quanta aigua ha de beure un gat?

En general un gat adult ha de beure de mitjana entre 50 i 100 mil·lilitres d’aigua per cada quilo de pes al dia. Es tracta d’una mitjana que ha de tenir en compte variacions estacionals i també les situacions fisiològiques i patològiques.

Podem ajudar el nostre gat a hidratar-se més?

Alguns trucs i suggeriments poden ajudar que el nostre gat ingereixi una quantitat més gran d’aigua i es mantingui sa i en forma:

–Subministrar-li a diari aliment humit. Però hem de caber que els gats mostren més tendència que els gossos a desenvolupar preferències fixes. Si la seva dieta conté un únic tipus d’ingredient durant molt de temps, alguns acaben acceptant aquest aliment i es neguen a ingerir aliments amb qualsevol sabor diferent, ja sigui pinso o llauneta.

–Un dispensador d’aigua, com ara una petita font. Pot ser un truc perquè el gat tingui a disposició tota l’aigua neta i fresca que necessita durant el dia i a més entretenir-se, essent una bona mesura d’enri

tracking