La sofisticació de les xancletes

Ara aquest calçat de bany ja es porta fora del seu hàbitat natural

La sofisticació de les xancletes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fins fa ben poc només les veiem en un entorn de platja o piscina, però ara ja és habitual que la gent les porti també fora del seu hàbitat natural. Combinables amb texans, amb un vestit de nit, per sortir a passejar, per anar de festa... L’oferta actual de xancletes és tan àmplia –i sofisticada– que permet tenir-ne una per a cada ocasió.

Recorden la clàssica xancleta negra o blau marí amb tres ratlles blanques? La va llançar el 1972 l’empresa alemanya Adidas i segurament és la més popular de la història. Amb els anys, aquest senzill model esportiu s’ha reinterpretat i ara la marca ofereix, fins i tot, una versió de luxe en què es pot triar la textura de la banda entre pell d’estruç o serp, entre d’altres.

Un altre model que s’ha reinventat són les sandàlies alemanyes dels anys setanta inspirades en els productes ortopèdics. La marca Birkenstock les ha actualitzat amb etilè vinil acetat, un material molt lleuger, i una àmplia gamma de colors: blau, groc, corall, platejat, etc.

Altres models que demostren que les xancletes ja no són les sandàlies més austeres per excel·lència són aquells que compten amb floritures, joies superposades, brodats, i diferents abaloris. Sense oblidar, és clar, les xancletes que s’han posat tan de moda aquesta temporada i que han inundat les desfilades dels principals dissenyadors i les sabateries: les que estan recobertes de flecos i pèl sintètic. Un calçat còmode, pràctic, i ben sofisticat.

La sofisticació de les xancletes

tracking