Com combatre els fongs

Els fongs tant poden afectar adults com nens

Com combatre els fongs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La micosi cutània és una infecció provocada pels fongs que viuen sobre la part més superficial de la pell, ungles i/o cabell. Les zones del cos més afectades per aquest microorganisme són les zones més humides com són les zones íntimes, cuir cabellut, dits dels peus, aixelles o ungles, encara que pot afectar qualsevol zona del cos.

A qui afecta? pot afectar adults com infants.

Simptomatologia: més freqüent en aquests casos són taques blanques o vermelles, descamació i prurit lleu.

Causes: la humitat i les altes temperatures afavoreixen que els fongs proliferin. La font de contaminació pot provenir d’un altre ésser humà, d’un vector animal o per contacte amb la terra. Segons el fong causant la micosi cutània, existeixen diferents tipus d’infecció:

Candidiasis: aquest tipus d’infecció és provocada pel fong Candida i afecta pell, ungles i membranes mucoses. La calor, la humitat o el sistema immunitari deprimit són els factors que majoritàriament la desencadenen. En la majoria dels casos, és el fong causant de la dermatitis del bolquer. S’ha de fer especial atenció durant l’embaràs, en persones obeses, diabètiques o en persones amb edat avançada.

Dermatofitosis (tinya):

és una de les infeccions per fongs més molesta, desagradable i contagiosa. Les parts del cos que es veuen més afectades són: els peus (peu d’atleta), tronc, ungles, cara, cuir pilós i zona genital. Es transmet per contacte directe i és molt resistent. El calçat tancat, poca higiene i ferides a la pell són els possibles factors que desencadenen aquesta infecció. Es caracteritza per presentar les conegudes màcules, taques que provoquen una despigmentació de la pell.

Pitiriasi versicolor:

és una infecció crònica i normalment asimptomàtica provocada pel fong anomenat Malasezzia. Afecta principalment durant la pubertat. Clínicament es manifesta en forma de màcules (taques) arrodonides de coloració blanca, marronosa i/o rosada. No és contagiosa ni molesta, tot i que alguns pacients tenen picor.

Pel que fa al tractament, en aquests casos s’utilitzen antifúngics. El fàrmac variarà segons la zona afectada i tipus d’infecció.

tracking