Imatges mentals positives

Crear imatges positives t’apropa a la felicitat

Imatges mentals positives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Qui no ha patit emocions negatives degut a la creació d’imatges descontrolades de la nostra ment per por a successos futurs o el retorn constant del passat? A qui després d’un esdeveniment negatiu la ment no li ha portat repetidament les imatges al cap? Quants cops hem volgut aturar les imatges i els pensaments negatius que afecten la nostra salut emocional, però ens hem sentit frustrats?

Si aconsegueixes eliminar del teu cap les imatges negatives que et condicionen i crear-ne de positives, el teu món d’emocions serà satisfactori, sentint-te feliç i alegre. A continuació us proposem uns exercicis que us poden ajudar. La clau és la perseverança i la repetició. En unes setmanes de dedicació veuràs resultats.

Eliminar imatges negatives

Tanca els ulls i centrat en la imatge negativa que et ve al cap. Quan la tinguis localitzada comença a canviar les seves característiques: la poses en blanc i negre, la difumines fins que no es vegin bé les formes, la deixes estàtica, sense moviment, treus les veus i sorolls; i finalment comences a reduir l’alçada aconseguint que desaparegui. Fes-ho tantes vegades com calgui, fins que ja no aparegui al teu cap.

Crear imatges positives

Tanca els ulls i fabrica una pantalla mental al teu cap. Deixa que et vingui una imatge d’una experiència positiva de la teva vida. Quan la tinguis i la vegis posa-li molts colors, claror i molta llum a les formes, dota-la de moviment, veus, sorolls o diàlegs que et facin sentir molt bé, i quan ja hagis donat forma a la imatge positiva comença a augmentar el seu volum fins que ocupi tot el teu espai mental. És bàsic repetir la imatge de forma accelerada moltes vegades seguides.

Imatges automàtiques

Una de les millors formes de treballar positivament la ment és automatitzant-la amb la informació que desitgis. Al matí tria tres imatges o símbols que t’entusiasmin i et facin sentir emocions molt poderoses. Poden fer referència a tu en les teves diferents àrees de vida o a situacions. Agafa cada imatge al matí i posa-li una paraula que la identifiqui. Durant dos minuts repeteix cada imatge al cap i digues la paraula en veu alta, sentint l’emoció. En acabar amb les tres imatges digues a la teva ment que durant el dia et porti les imatges al cap de forma automàtica. Per ajudar-te pots anar dient les paraules i t’aniran venint les imatges.

tracking