Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
El moment del còctel

Bloody Mary

Us oferim la recepta d'aquest famós còctel
Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Mary

Actualitzada 13/07/2017 a les 11:44
El Bloody Mary és un dels còctels més coneguts a escala internacional i són molt pocs els que no han provat alguna vegada aquest combinat a força de suc de tomàquet i vodka. No obstant això, ningú sap amb certesa l’origen d’aquest còctel que ha conquistat els bàrmans de tot el món.

Una de les històries més esteses és la del cambrer francès Fernand Petiot, que podria haver-lo inventat el 1920 al Harry’s New York Bar de París. Explica la llegenda que aquest bàrman al principi només l’elaborava amb tomàquet i vodka i que en traslladar-se als Estats Units per treballar com a cap de bar del King Cole Bar al Saint Regis Hotel de Nova York, la recepta va evolucionar i li va afegir la resta d’ingredients.

Respecte de l’inoblidable nom d’aquest còctel, i malgrat que molts apunten que pot ser en honor a Maria I d’Anglater­ra (també coneguda com Maria Tudor o Maria la Sagnant), seria fruit de la casualitat. Pel que sembla, dos clients procedents de Chicago que van demanar aquest combinat vermell li van explicar a Petiot que els recordava a una cambrera de la seva ciutat que treballava al pub Bucket of Blood (Cub de Sang), a la qual deien Bloody Mary. Això és el que podria haver fet que el bàrman francès bategés la seva reeixida fórmula amb aquest nom.

Curiositats:
–Un client d’un hotel va demanar un Bloody Mary i quan li van servil no li van portar vareta per remoure, de manera que va acabar remenant el còctel amb un tronc d’api que va trobar sobre la barra. En provar-ho es va adonar que el gust havia millorat sorprenentment. Des de llavors no hi ha bàrman que no afegeixi un tronc d’api al Bloody Mary.
–Es diu que a la recepta del Bloody Mary original se li va afegir tabasco per aconseguir un sabor més fort i així fer honor al seu nom.

LA RECEPTA
40ml de vodka
75 g suc de tomàquet
15 ml suc de llimona
Dos tocs de salsa Worcestershire
Dues gotes de tabasco,
Sal, pebre negre i gel

1. En una coctelera amb nombrosos glaçons sencers, afegiu-hi el vodka, la salsa Worcestershire, el tabasco i el suc de llimona.
2. Agiteu i deixeu reposar uns minuts perquè els sabors es barregin.
3. Afegiu-hi el suc de tomàquet i amaniu amb sal i pebre al gust. Bar­regeu bé fins que el còctel sigui homogeni.
4. Serviu ben fred. Es pot decorar amb rodanxes de llimona o una tija d’api.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477