món animal

Què faig si trobo un pollet?

Si no hi ha perill, és millor no endur-se’l del bosc

Què faig si trobo un pollet?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comença el bon temps. Els arbres vesteixen noves gales, la muntanya explota de vida, les aus han conquerit les seves parelles i és època de criar una nova generació de bells descendents. En aquest període és molt habitual trobar petits pollets en els llocs menys esperats, pàrquings, parcs o en qualsevol vorera, però, com hem d’actuar si en trobem un?

Primerament cal determinar si l’animal està ferit, si sagna o si té incapacitat per moure’s. En aquest cas el correcte seria intentar agafar-lo. Podem utilitzar una jaqueta, li posem per sobre i immediatament truquem al cos de banders. Ells li realitzaran les cures adients. Si optem per traslladar-la, haurem de proporcionar un transport adient, com pot ser una caixa de cartró, no està de més introduir-hi una ampolla de plàstic plena d’aigua calenta i enrotllada amb un drap, mantenint així la seva temperatura corporal. Mai tractarem d’alimentar-la, ja que li podríem causar danys irreparables, fins i tot la mort.

Si l’au no presenta senyals de ferides i no hi ha un perill imminent per a ella (vehicles, gossos o gats) el correcte seria deixar-la en un arbre proper i observar el seu comportament. Normalment solen ser pollets volanders als quals els pares vigilen i tornen a recollir-los. Si passat un temps no percebem que cap dels seus progenitors li presta atenció procedirem com en el primer cas, a la seva captura i entrega als banders.

Cal ser conscient que volent ser solidari i proteccionista en intentar ajudar a una d’aquestes criatures i portar-la a casa, li estem causant un mal major, ja que les privem del seu aprenentatge bàsic.

Des d’aquí us convido a gaudir de la natura i si trobeu un pollet, analitzeu la situació i intenteu ajudar aquest ésser sensible i únic, ell segur que us ho agrairà.

tracking