ANIMÀLIA

Educar per ser responsable

Cal conscienciar sobre què és tenir un animal

Educar per ser responsable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actualment, les persones que tenen un animal de compa-nyia són més conscients del que és cuidar en tots els aspectes el seu company, ja sigui un gos, un gat o una fura. Tot i així encara costa d’entendre el que significa la tinença responsable, i prova d’això és que seguim tenint molts abandonaments, camades indesitjades i comprant animals mentre les gosseres i protectores estan plenes.

És necessari conscienciar adults i infants del què suposa tenir un animal. És el nostre deure fer entendre que són éssers vius que formen part de les nostres famílies, i que conviure amb un vol dir fer-se’n càrrec tota la vida.

La conscienciació s’hauria de transmetre a les escoles en primer lloc per a poder explicar als nens des de ben petits què vol dir tenir un animal de companyia i sobretot les necessitats bàsiques i rutina que es necessiten a l’hora de decidir tenir-ne un. Cal dir que els pares també juguen un paper molt important.

Si es decideix incorporar un nou membre a la família s’ha de fer de forma responsable. En aquest sentit, hi ha certs aspectes que els més petits poden complir per aprendre què significa ser responsable: encarregar-se de la seva alimentació sota supervisió d’un adult, aprendre a no molestar-los quan descansen, etc.

Cada nou propietari hauria d’adquirir informació sobre les necessitats bàsiques i la vida de l’animal abans de prendre una decisió perquè pugui decidir quina és l’espècie, raça, edat i moment més adequat per adquirir un nou company.

En conclusió, és molt important conscienciar a la societat sobre la responsabilitat de tenir un animal de companyia, sobre els pros i contres, per tal d’aconseguir que hi hagi menys abandonaments a les gosseres i protectores.

tracking