Obres

Encamp invertirà 15.000 euros en reformar el pont de la Molina

Els treballs haurien de quedar enllestits al llarg de dos mesos

El tram pendent de reconstruirAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp obre un concurs per a la rehabilitació del pont de la Molina arran els desperfectes detectats en la part superior del pont, la inferior del viaducte i les voravies. Per a aquesta remodelació, la corporació comunal preveu destinar prop de 15.000 euros amb una previsió màxima de vuit setmanes (dos mesos) per acomplir tots els treballs. Així, la convocatòria s'ha fet pública aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) perquè les empreses constructores interessades presentin les seves ofertes.

Els principals motius que justifiquen la reforma del pont, construït fa 43 anys, han estat arran la detecció dels diversos desperfectes, sobretot en el formigó i l'acer de l'estructura a causa de les aigües de filtració que arrosseguen sals fundents. Igualment, s'han identificat humitats en la zona de juntes dels estreps, en els cantells laterals del pont i en unes reserves d'antics fanals. Pel que fa a la barana del pont, s'haurà d'efectuar el seu reemplaçament complet pel descobriment de parts oxidades. I es durà a terme el reajustament i anivellament de la voravia a causa de l'observació de peces de granet en la zona.

Així mateix, el comú d'Encamp preveu la senyalització i col·locació de tanques d'obra per delimitar la zona, per garantir l'accés obert als vianants als aparcaments i edificis privats del voltant. Amb la col·laboració del servei de circulació d'Encamp, es coordinaran els possibles talls de circulació i els accessos.

tracking