Encamp

Nou aparcament privat amb 171 places

L’exercici del 2023 mostra un pressupost equilibrat tot i la inversió de 9,2 milions d’euros

Imatge del Prat Gran.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un aparcament privat amb 171 places es construirà al centre d’Encamp. Així ho va explicar ahir durant la sessió de comú la cònsol major, Laura Mas, que va comentar que la llicència per poder iniciar les obres ja ha estat concedida a l’empresa impulsora del projecte, i la previsió és que els treballs comencin després de Setmana Santa.

Mas també va avançar que hi ha dues peticions més sobre la taula i que aquestes es resoldran pròximament, ja que encara s’està revisant tota la documentació per poder concedir-los la llicència. En aquest cas, es tractarà de dos aparcaments verticals que se situaran a l’avinguda Joan Martí. Un d’ells tindrà 300 places i l’altre, 84. El primer, a més, comprarà amb una zona d’aparcament d’autocaravanes que, segons va destacar la cònsol, “feia temps que els ciutadans demanaven”.

Per contestar a la pregunta formulada per part dels consellers de la minoria, Marta Pujol i Josep Lluís Agudo, referent a la manca de places d’aparcament a Encamp, Mas va comentar que amb aquests nous estacionaments “la necessitat al centre queda coberta”, però va aclarir que a mesura que es vagi construint es valorarà la situació i “es prendran les decisions que toquin”.

La sessió de comú d’Encamp també va servir per aprovar el tancament de comptes del 2023, que va presentar un lleuger dèficit de 160.000 euros. Tal com va afirmar la cònsol, en aquesta ocasió es tracta “d’un pressupost equilibrat” tot i la inversió de 9,2 milions d’euros, que representa un 10% més que la feta l’any 2022. El resultat negatiu ve derivat dels 35,1 milions d’euros en despeses i els 34,9 milions d’euros en ingressos. Mas va subratllar que s’ha “buscat l’equilibri entre els ingressos i les despeses”, i va afegir que el resultat obtingut és gràcies a una “gestió de les finances molt prudent”. L’interventor general, Jordi Martínez, encarregat de presentar els resultats de l’exercici, va posar èmfasi en el fet que en aquesta ocasió, tot i els diners invertits no han necessitat finançament extern i l’endeutament de la corporació s’ha vist reduït en un 10% respecte a l’any anterior.

tracking