Sant Julià de Lòria

Tornen els primers veïns a l'edifici incendiat de la carretera de Nagol

Els habitants de la part més afectada per les flames encara no ho han pogut fer perquè no disposen de calefacció ni aigua calenta

Veïns de l'edifici sinistrat a les portes de casa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers veïns afectats per l’incendi que es va originar a l’edifici de la carretera de Nagol, a Sant Julià de Lòria, ja han pogut tornar a les seves llars. Tot i això, no ho han pogut fer encara tots, atès que hi ha algunes famílies que van explicar que els manquen alguns dels serveis essencials per poder tornar amb un mínim de garanties. De moment encara hi ha alguns operaris treballant per acabar d’enllestir els desperfectes que van provocar les flames en el bloc d’uns quinze habitatges. El foc es va produir la matinada del 6 de març per un curtcircuit a la caixa de subministraments de la segona planta i això va obligar els residents a ser desallotjats pels danys ocasionats.

Les primeres persones a tornar ho van fer cap a final de la setmana passada. En un principi, es va comunicar als veïns que havien d’estar uns quinze dies sense poder-hi viure per les tasques de manteniment que s’hi han fet durant tots aquests dies i aproximadament així ha estat. Les fonts van explicar que la llum va perquè l’ascensor funciona, però ahir, per exemple, una veïna va manifestar que l’aigua calenta al seu pis no funcionava.

Altres veïns, però, van explicar que encara no hi han tornat. Una de les veïnes que no ho ha pogut fer va comentar que a la seva planta, la més afectada perquè és on es va produir l’incendi, encara no es disposa d’aigua calenta ni calefacció. De llum sí que en té, però amb el fred que fa aquesta setmana, la font va indicar que esperaria uns dies abans de tornar. Aquesta persona va afirmar que espera tornar aviat al seu pis, però que encara no sap del tot quan s’hi podrà establir.

L’incendi va causar danys materials a la zona tècnica, al replà de diverses plantes i en alguns habitatges pel fum i l’aigua que van utilitzar els bombers per extingir-lo. Els veïns en van resultar il·lesos amb l’excepció d’una persona que va patir inhalació de fum lleu i una crisi d’ansietat. El ferit va ser atès en una ambulància del servei urgent mèdic al mateix lloc dels fets, on va rebre l’alta, segons van informar els bombers.

D’altra banda, les dues famílies que van ser desallotjades per una esllavissada de terra a Bixessarri, també a Sant Julià de Lòria, hauran d’estar allotjades en altres habitatges fins almenys d’aquí a un mes. Segons van detallar des del comú de Sant Julià de Lòria, actualment s’estan efectuant els treballs d’estabilització del terreny. Els enginyers van inspeccionar la zona i van determinar que el mur de darrere la part residencial necessita que s’estabilitzi i això comportarà que les obres s’allarguin. Des de l’ens comunal consideren que les tasques poden durar un mes, aproximadament, però no descarten que tinguin una durada més llarga.

A banda dels treballs de la paret, el comú també va comentar que estan en marxa tasques de neteja dels despreniments que van caure en el moment de l’esllavissada, que es va produir diumenge 17 de març. Segons va informar el govern local, les dues famílies es troben en un hotel, però aviat està previst que es reallotgin en uns pisos que ha pogut trobar el comú mitjançant alguns contactes que ha pogut fer, tal com van esmentar des de la corporació.

L’esllavissada es va produir en una parcel·la on s’estaven fent unes obres d’ancoratge d’una paret per construir-hi un habitatge. Un tros d’aquest mur va caure a conseqüència de l’esllavissada de rocs i va afectar parcialment la casa adjacent, on vivien les famílies afectades pel succés. De seguida que es va rebre l’avís es va procedir a fer el sanejament de la zona, la seva estabilització i es van encarregar uns estudis geològics per tal de poder avaluar el risc existent a la infraestructura.

tracking