Sant Julià de Lòria

Dos alumnes de Sant Julià passen 'Un dia amb els cònsols'

Els joves han estat acompanyats per la cònsol menor, Sofia Cortesao, i diversos consellers de la majoria

La visita dels escolars al parc del Prat del Senzill.Comú de Sant Julià de Lòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lorién Blanco i Valèria Lòpez, membres del Consell d'Infants de Sant Julià de Lòria en representació de l'escola francesa de la parròquia, han estat aquest dimarts els protagonistes de la jornada 'Un dia amb els cònsols', pensada per tal que els joves consellers coneguin de primera mà el funcionament del comú. En absència del cònsol major, Cerni Cairat, que es troba fora del país, els joves han estat acompanyats per la cònsol menor, Sofia Cortesao, i diversos consellers de la majoria com ara Marc Ferré i Eva Ramos.

Els infants han arribat al voltant de les nou del matí a l'edifici administratiu el Molí després que el manador els recollís a l'entrada de l'escola, igual que en l'anterior visita dels seus companys de l'escola andorrana. El primer que han fet és visitar les diferents dependències de la setena planta, on es troben els despatxos dels cònsols, entre d'altres. Posteriorment, han visitat altres plantes i han conegut diferents departaments comunals, així com a la gent que hi treballa i la feina que fan.

Després d'esmorzar, s'han desplaçat fins al parc del Prat del Senzill, on han exposat algunes de les idees de millora. Posteriorment, han anat a l'Espai Jove, on la coordinadora de joventut els ha traslladat tot el que poden fer en aquest servei. I també han visitat la Biblioteca Comunal Universitària, on la responsable Beth Gil els ha explicat les diferents activitats que s'organitzen i el funcionament. Finalment, han acabat la jornada amb un dinar a l'escola en el qual també ha assistit la cònsol menor.

tracking