Canillo

El comú posa a la venda l'entrada per al pont tibetà, que obre dijous

L’accés al mirador del Roc del Quer serà gratuït fins al 26 d’abril i per arribar-hi caldrà fer ús del vehicle propi

El pont tibetà de la vall del Riu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont tibetà de la vall del Riu de Canillo obrirà dijous. La segona passarel·la més llarga del món –són 603 metres de longitud suspesos a 1.875 metres sobre el nivell del mar– estrena temporada i ho fa un mes abans que l’any passat. Ahir el comú va activar la venda de les entrades per accedir a l’atracció. Els passis es poden adquirir a través del web www.ponttibetacanillo.com o bé presencialment a l’oficina de Turisme de Canillo.

Tal com ja va avançar la corporació fa unes setmanes, el preu de les entrades s’ha apujat. El tiquet senzill per accedir a l’atracció i l’abonament que inclou el mirador del Roc del Quer són un euro més cars. Per tant, costaran 14 i 16,50 euros, respectivament. El tiquet senzill per al mirador es manté en cinc euros. Del 29 de juliol a l’1 de setembre, període de màxima afluència, l’entrada al pont tibetà i el tiquet conjunt s’incrementa en dos euros –és a dir, s’enfilaran a 15 i 17,50 euros, respectivament. El comú va recordar ahir que, com cada any, hi haurà tarifes reduïdes per a residents, gent gran, titulars del Carnet Jove i infants.

Per accedir al pont tibetà caldrà fer ús del servei de bus, amb sortida i arribada des del poble de Canillo –la parada és a l’entrada sud del poble. Per la seva part, el mirador del Roc del Quer estarà operatiu amb accés gratuït fins al 26 d’abril i s’hi podrà arribar amb vehicle propi. A partir del 27 d’abril la tarifa del mirador serà de cinc euros o bé es podrà adquirir per 16,50 euros amb el paquet combinat.

La corporació ha avançat un mes l’obertura de la infraestructura aprofitant l’afluència de visitants per Setmana Santa. El pont tibetà obrirà del 28 a l’1 d’abril de deu del matí a quatre de la tarda. Un cop superat aquest període de vacances, la passarel·la només obrirà exclusivament els caps de setmana d’abril i maig. A partir de l’1 de juny l’activitat serà diària.

D’altra banda, una de les novetats més destacades de la temporada d’estiu del pont tibetà serà la posada en marxa de l’activitat de salt amb corda elàstica. La cabina situada al mig de la passarel·la ja està preparada per acollir la pràctica d’aquest esport d’aventura. Del pont al riu hi ha una caiguda d’uns 150 metres.

El pont tibetà va inaugurar-se l’estiu del 2022 i des d’aleshores ha rebut uns 195.000 usuaris per temporada. Per aprofitar la capacitat d’atracció de la passarel·la, el comú n’ha allargat aquest any el temps d’obertura i es planteja mantenir-lo actiu tot l’any en el futur, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Prolongar la temporada del pont tibetà permetria treure encara més rendiment d’un equipament que només l’any passat va generar 700.000 euros de benefici per al comú –incloent-hi la recaptació per la venda d’entrades al mirador del Roc del Quer.

LA TEMPORADA

1 OBERTURA DEL PONT PER SETMANA SANTA

El pont tibetà de la vall del Riu obrirà dijous, un mes abans que l’any passat. El tiquet senzill costarà 14 euros, un euro més, fins al 29 de juliol, quan s’apujarà a 15.

2 EL ROC DEL QUER, GRATUÏT FINS AL 26 D’ABRIL

L’accés al mirador del Roc del Quer serà gratuït fins al 26 d’abril i s’hi podrà arribar amb vehicle propi. A partir del 27 l’entrada costarà cinc euros.

3 EL SALT AMB CORDA ELÀSTICA, A L’ESTIU

L’activitat de salt amb corda elàstica es posarà en marxa a l’estiu. La passarel·la ja està preparada per acollir aquesta pràctica.

tracking