Escaldes-Engordany

La segona fase dels pisos del Pessebre començarà al setembre

El model d’habitatge compartit intergeneracional, proposat pel comú, no s’ha descartat i se n’està estudiant la viabilitat

Les obres a la parcel·la de l'avinguda del Pessebre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona fase de les obres de construcció dels pisos de lloguer a preu assequible al número 60 de l’avinguda del Pessebre començaran al setembre. Segons van apuntar al Diari fonts del Govern –responsable d’aquesta part del projecte, d’acord amb el conveni signat fa un any amb el comú d’Escaldes-Engordany–, els treballs arrencaran un cop estiguin enllestides l’excavació de la parcel·la i la construcció de l’aparcament i de la planta baixa. La voluntat de la corporació escaldenca és que l’obra estigui enllestida cap a l’agost, tal com va apuntar aquesta setmana la cònsol major, Rosa Gili, en roda de premsa. Això, és clar, si tot va segons el previst i no hi ha contratemps.

L’edifici tindrà 33 pisos, segons van confirmar aquestes mateixes fonts. La previsió inicial del comú era que l’immoble acollís 36 habitatges –quatre d’una habitació, 24 de dues, cinc de tres i tres habitatges d’ús compartit–. La proposta de la corporació era oferir aquests darrers tres pisos a joves i padrins. Aquest model d’habitatge comunitari intergeneracional va despertar dubtes a l’executiu, ja que no encaixa amb la resta de projectes d’habitatge a preu regulat. El Govern i el comú estan estudiant la viabilitat del model.

El comú s’ha fet càrrec de la primera fase de les obres, adjudicada per poc més de dos milions d’euros. Els espais construïts per la corporació es destinaran a activitats d’interès públic i social. La part dels treballs que ha d’assumir el Govern, encara per licitar i adjudicar, podria pujar a uns sis milions. El comú cedirà la parcel·la al Govern de manera gratuïta per un període de 35 anys. Quan acabi aquest termini, tots els habitatges es retornaran a la corporació.

Paral·lelament, continuen les converses entre les dues administracions sobre un terreny al carrer dels Pardals. El comú ha proposat a l’executiu de cedir-li aquesta parcel·la perquè hi construeixi habitatge a preu assequible. El terreny, de propietat comunal gràcies a la cessió obligatòria, està situat a la zona del Falgueró, on actualment hi ha dues obres en marxa. El primer projecte, impulsat per promotors privats, és l’edificació de les torres de 14 plantes del Falgueró Valley View. El segon, desenvolupat pel comú, és la construcció de l’aparcament vertical, que inclourà dues pistes de tennis i una zona enjardinada.

El Govern i el comú van acordar tirar endavant conjuntament el bloc de pisos de l’avinguda del Pessebre just fa un any. La cònsol major i el cap de Govern, Xavier Espot, van signar el conveni de col·laboració el 17 de març en un acte públic al parc de la Mola. Quedava un mes per a les eleccions generals. La participació de l’executiu va permetre que el projecte no afectés les finances del comú.

EL PROJECTE

1 LES OBRES S’INICIARAN AL FINAL DE L’ESTIU

La segona fase de les obres dels pisos a preu regulat del Pessebre començarà al setembre, un cop s’acabi la part dels treballs assumida pel comú.

2 L’EDIFICI TINDRÀ UN TOTAL DE 33 PISOS

L’edifici tindrà un total de 33 pisos, segons van confirmar fonts del Govern. La previsió inicial era que n’acollís 36. El bloc també tindrà un aparcament.

3 EL MODEL COMPARTIT, EN FASE D’ESTUDI

El model d’habitatge compartit intergeneracional no s’ha descartat, tot i que no acabava de convèncer el Govern. Ara se n’està estudiant la viabilitat.

tracking