trobada a Encamp

Els cònsols volen revisar les tarifes bancàries de finançament de préstecs

Una representació comunal ja ha mantingut una primera trobada amb Andorran Banking i està en espera de resposta

Els cònsols es van reunir ahir a Encamp.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns han fet front comú per aconseguir millors condicions bancàries. Segons van explicar ahir les cònsols majors d’Encamp, Laura Mas, i Ordino, Maria del Mar Coma, després de la reunió celebrada a Encamp, en l’anterior trobada –la primera del mandat– van designar tres cònsols, la mateixa Coma, Joaquim Dolsa i Jordi Alcobé, per tractar-ho amb Andorran Banking. L’objectiu és revisar i renegociar les tarifes bancàries de finançament per als préstecs, ja que les últimes negociacions es van fer durant la covid-19. La cònsol major d’Ordino va explicar que “es va demanar una millora de condicions” perquè “l’escenari que hi havia abans de la pandèmia no és exactament el mateix escenari que ens trobem avui en dia”. L’associació de bancs encara no ha donat cap resposta a la sol·licitud, però les corporacions no tenen pressa “perquè no hi ha ningú amb la necessitat de sol·licitar cap préstec”, va afegir Coma.

A banda de la qüestió bancària, els comuns volen abordar canvis en reglaments que pengen de la Llei de Protecció Civil amb la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i els representants del cos. Mas va puntualitzar que en els esdeveniments de caire “popular i de festa, potser no cal tenir en compte les obligacions” que es deriven de la regulació, mentre que “en els esdeveniments grans esportius ja s’estan tenint en compte aquestes mesures de seguretat i protecció civil”.

Durant la reunió també es va reprendre la proposició de la modificació de la Llei del cens que els comuns van començar a treballar el mandat passati que volen entrar a tràmit parlamentari pròximament. Aquesta actualització legislativa pretén facilitar i agilitzar els tràmits comunals a la ciutadania, així com “actualitzar la Llei de protecció de dades i altres que han quedat obsoletes”, va matisar la cònsol major d’Encamp. Igualment, Mas va remarcar que abans d’introduir la proposta hi ha la voluntat d’organitzar una reunió “amb tots els grups parlamentaris”, i que “en un termini màxim de dues reunions de cònsols el text estarà consensuat”.

Les mandatàries comunals també van explicar que pròximament es durà a terme la primera trobada d’associacions nacionals de poders locals i regionals a França. Un esdeveniment en el qual es tractaran, segons va explicitar la cònsol encampadana, temes relacionats amb “la democràcia local en accions per als drets de la humanitat i el reforçament de la democràcia per al compromís de tots els ciutadans”. Seran els cònsols majors d’Escaldes-Engordany i de Sant Julià, Rosa Gili i Cerni Cairat, els qui es desplaçaran a la trobada per representar les administracions parroquials. Es tracta de la primera edició de l’esdeveniment.

Finalment, les cònsols van avançar que aviat se celebrarà la primera reunió de l’òrgan interparroquial dels agents de circulació des de la constitució de les noves corporacions. La legislació que empara els cossos comunals es va modificar a la part final de l’anterior mandat i s’han d’organitzar formacions als agents. Al mateix temps, els comuns encara estan “acabant de fer tots els reglaments interns” que desplegaran les disposicions de la llei, va explicar la cònsol major d’Encamp. Una de les novetats de la legislació és que els urbans podran actuar de paisà.

tracking