Política

Els cònsols proposen l'actualització dels reglaments de protecció civil

Tenen la intenció de reunir-se amb la ministra Molné i Protecció Civil per modificar alguns aspectes de l'àmbit cultural de la llei

Els cònsols majors i menors de totes les parròquies en la segona reunió de cònsols celebrada aquest dimartsComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols tenen la intenció de reunir-se amb la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i els representants de Protecció Civil per modificar i actualitzar alguns reglaments que deriven de la llei de protecció civil, sobretot aquells que afecten les activitats de l'àmbit cultural. Així ho han anunciat les cònsols majors d'Encamp i d'Ordino, Laura Mas i Maria del Mar Coma, en la roda de premsa posterior a la segona reunió de cònsols del mandat celebrada aquest matí a la parròquia encampadana. En aquest sentit, Mas ha puntualitzat que en els esdeveniments de caire "popular i de festa, potser no cal tenir en compte les obligacions d'aquest reglament" i és per aquest motiu que es vol celebrar aquesta trobada per acabar d'exposar i aclarir aquesta demanda. No obstant això, Mas ha destacat que "en els esdeveniments grans esportius ja s'estan tenint en compte aquestes mesures de seguretat i protecció civil".

Per una altra banda, la reunió ha servit per reprendre un dels punts tractats en la passada i per acabar d'explicar als cònsols incorporats en aquest nou mandat la proposició de la modificació de la llei del cens. Aquesta nova actualització pretén facilitar i agilitzar els tràmits comunals a la ciutadania, així com "actualitzar la llei de protecció de dades i altres que han quedat obsoletes", ha matisat la cònsol major d'Encamp. Igualment, Mas ha ressaltat que abans d'introduir la proposta, hi ha la voluntat d'organitzar una reunió "amb tots els grups parlamentaris" i que "en un termini màxim de dues reunions de cònsols el text estarà consensuat".

A més, en la reunió passada es va nomenar tres cònsols -Joaquim Dolsa, Maria del Mar Coma i Jordi Alcobé- per reunir-se amb l'Associació de Bancs Andorrans (ABA) amb l'objectiu de revisar i renegociar les tarifes bancàries de finançament per als préstecs, ja que les últimes negociacions es van fer durant la Covid-19. La cònsol major d'Ordino, com a participant en la reunió, ha especificat que "es va demanar una millora de condicions" vist que "l'escenari que hi havia abans de pandèmia no és exactament el mateix escenari que ens trobem avui en dia". A hores d'ara, la negociació depèn de l'associació bancària que encara no ha donat cap resposta a la sol·licitud. Tanmateix, els comuns "no tenen pressa, perquè no hi ha ningú amb la necessitat de sol·licitar cap préstec", ha afegit Coma.

Les mandatàries comunals també han explicat que pròximament es durà a terme la primera trobada d'associacions nacionals de poders locals i regionals a França que, tal com ha descrit Mas, es tractaran temes sobre "la democràcia local en accions per als drets de la humanitat i el reforçament de la democràcia per al compromís de tots els ciutadans". En aquest acte, seran els cònsols majors d'Escaldes-Engordany i de Sant Julià, Rosa Gili i Cerni Cairat, els representants del país.

Finalment, també hi ha prevista la primera reunió de l'òrgan interparroquial dels agents de circulació, i s'ha informat que després de l'aprovació de la modificació de la llei en el mandat anterior, hi ha la intenció de començar a formar dels agents. Al mateix temps, els comuns encara estan "acabant de fer tots els reglaments interns d'aquesta nova llei", ha acabat explicat la cònsol major d'Encamp.

tracking