ESLLAVISSADA

Desallotjament per una esllavissada

El comú té previst disposar de l’estudi geològic per avaluar el risc existent

Desallotjament per una esllavissadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una esllavissada de terra a Bixessarri va obligar diumenge a desallotjar dues famílies. Els fets es van produir a la nit en una parcel·la on s’estaven iniciant unes obres. Ahir al matí els cònsols es van desplaçar al lloc dels fets i els especialistes estan determinant el grau d’afectació i les mesures a emprendre.

El comú de Sant Julià de Lòria va rebre l’avís d’una veïna diumenge a les cinc de la tarda. El cònsol, Cerni Cairat, va explicar ahir que s’estava fent el sanejament de la zona i l’estabilització del terreny, i que avui es preveu disposar dels estudis geològics que permetran a la corporació avaluar el risc existent i decidir si les dues famílies desallotjades poden tornar a casa.

L’esllavissada es va produir en una parcel·la on s’estaven fent unes obres d’ancoratge d’una paret per construir-hi un habitatge. Un tros d’aquest mur va caure a conseqüència de l’esllavissada de rocs i va afectar parcialment una casa adjacent on viuen dues famílies.

Els bombers, que van inspeccionar la zona, van decidir precintar-la. Una de les famílies s’ha allotjat a casa d’un parent i l’altra va ser ubicada pel comú en un hotel de la parròquia.

El cònsol va remarcar que espera tenir l’estudi extern dels enginyers per valorar si és segur que els veïns tornin al seu domicili o han d’esperar uns dies més per consolidar la zona afectada i tenir la certesa que no hi ha cap risc per als habitatges contigus.

Afortunadament, l’esllavissada no va ser gaire important i els danys que va causar tampoc són considerables.

Una màquina treballant a la parcel·la afectada, ahir.

tracking