Sant Julià de Lòria

El comú limitarà el trànsit de camions a l'abocador de terres

La corporació vol minimitzar les molèsties que els vehicles de gran tonatge puguin generar als veïns i millorar la seguretat a la carretera

L'abocador de la Rabassa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria limitarà la circulació de camions i altres vehicles de gran tonatge a la carretera de la Rabassa. Segons va explicar recentment el cònsol major lauredià, Cerni Cairat, en declaracions al Diari, l’objectiu de la mesura és minimitzar les molèsties que els camions que transportin terres a l’abocador puguin generar als veïns dels pobles i urbanitzacions situats al llarg del vial. “No hi ha cap regulació del trànsit aprovada. Treballarem amb el departament de Circulació per definir el volum màxim de camions que permetrem circular per la carretera, així com la franja horària en què podran fer-ho”, va detallar el cònsol. La normativa també vol millorar les condicions de seguretat al vial.

D’altra banda, cal recordar que demà acaba el termini de presentació de sol·licituds per inscriure’s al registre d’empreses usuàries de l’abocador de terres comunal i per demanar els corresponents metres cúbics. En aquesta fase el comú adjudicarà un màxim de 30.000 metres quadrats de tones de terra, va confirmar Cairat.

En l’edicte publicat al BOPA el comú va recordar que només acceptaria sol·licituds per abocar material provinent d’obres executades dins del terme parroquial de Sant Julià. Com ha afirmat Cairat en diverses ocasions, la finalitat de la norma és evitar que la parròquia esdevingui l’abocador nacional i recordar a la resta de comuns que cadascú s’ha de fer responsable en la mesura del possible dels residus de la construcció generats dins del mateix terme.

En l’últim any del darrer mandat el comú ja va redactar un esbós d’ordinació per regular el trànsit de camions a la carretera. La normativa limitava el nombre màxim de camions per dia a no més de 12 i també establia la prohibició de circular abans de dos quarts de deu del matí per garantir la convivència amb els veïns. El text no es va aprovar mai en consell de comú perquè el projecte d’ampliació de l’abocador encara estava en tràmits al Govern.

La gestió de les terres provinents de la construcció és competència comunal. Pertoca als comuns, per tant, trobar espais on puguin llençar-se els residus generats per les obres que hi ha en marxa al país.

EL PROJECTE

1. MENYS CAMIONS I EN UN HORARI ESTABLERT

El comú limitarà el nombre màxim de camions que podran circular per la carretera de la Rabassa. La circulació es prohibirà en les hores de més trànsit.

2. NOMÉS PER A OBRES DE SANT JULIÀ

Només empreses que treballin en obres a Sant Julià podran llençar terres a l’abocador de la Rabassa. El termini per presentar sol·licituds acaba demà

3. UNA PROPOSTA DEFENSADA PER MAJORAL

La majoria comunal encapçalada per Josep Majoral ja va redactar un esbós d’ordinació per regular la circulació de camions a la Rabassa.

tracking