Estrena de la nova llar de jubilats

L’espai de lleure, ampliat en 600 metres quadrats, ha suposat una inversió per al comú de 2,7 milions d’euros

Festa d'inauguració de la llar de jubilats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 300 persones van participar ahir a primera hora de la tarda en la festa d’inauguració de la nova llar de jubilats del Prat Gran d’Escaldes-Engordany. El nou espai, ampliat en 600 metres quadrats, ha suposat una inversió de 2,7 milions d’euros. “És important que la gent gran tingui un espai per envellir bé. Avui són ells i demà serem nosaltres”, va afirmar la cònsol major, Rosa Gili, en declaracions als mitjans. Els padrins van poder gaudir d’una visita guiada per les instal·lacions i van celebrar l’obertura amb un berenar i una estona de ball.

Les obres, que s’han allargat 14 mesos, han consistit a refer la planta baixa de l’edifici i construir-ne una de superior. El bar-menjador ha guanyat superfície i elements de mobiliari, com ara taules de billar i butaques i taules noves. A la planta baixa també s’han adequat diversos espais per als treballadors del departament d’Acció Social, incloent-hi dos despatxos, una recepció i una sala de reunions. Els despatxos tenen un accés propi a la llar de jubilats, independent de l’entrada principal.

D’altra banda, a la planta de nova construcció s’ha habilitat una zona de ball que també servirà per desenvolupar altres activitats, com ara ioga i gimnàs. Alhora, aquesta planta disposa d’una zona de sofàs i televisió, un espai dedicat per a tallers de manualitats i els despatxos de la llar. A més, per sobre de la primera planta, els usuaris de la llar de jubilats podran gaudir d’una terrassa amb una zona d’arbres, jardineres, bancs i un espai per jugar a la petanca.

El trasllat dels serveis per a la gent gran de l’equipament temporal del Prat de les Oques al nou edifici del Prat Gran va fer-se dilluns. Al llarg del dia d’ahir el comú va organitzar una jornada de portes obertes que va rebre gent durant tot el dia. La setmana anterior al trasllat la llar de jubilats va tancar.

La festa d’inauguració de la llar de jubilats va tenir un inevitable regust electoral, just quan falta menys d’una setmana per a l’inici de la campanya. La cònsol major va assistir a l’acte acompanyada del cònsol menor, Quim Dolsa, la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, el conseller d’Esports i TIC, Josep Batalla, la consellera de Promició i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, i el conseller de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa. També hi van assistir l’arquitecte encarregat d’aquest projecte, Marc Monegal.

El nou espai per a la gent gran de la parròquia va sorprendre els padrins. Antoni Lara, per exemple, va afirmar: “El primer que he dit quan l’he vist és que sembla un hotel de cinc estrelles del centre de Barcelona o Madrid.” Lara també va remarcar la “professionalitat” i “vocació de servei” del personal de la llar. La Rosa Maria, per la seva part, va assegurar que no s’esperava que la nova llar fos tan gran. “És molt espaiosa, amb moltes sales per fer activitats”, va destacar.

tracking