Rossell deixa el servei de circulació enmig d'un clima enrarit per les queixes

Miquel Rossell va comunicar la decisió al cònsol major, David Astrié, al final del passat mes de setembre

El fins ara coordiandor de Mobilitat, Miquel Rossell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El coordinador de Mobilitat del comú d’Andorra la Vella, Miquel Rossell, plega del càrrec. Rossell, contractat pel comú el gener del 2020 per coordinar el servei de circulació com a personal de relació especial, va comunicar la notícia al cònsol major, David Astrié, al final del passat mes de setembre, segons va poder saber el Diari. Segons va explicar el màxim responsable del comú, el fins ara coordiandor de Mobilitat “ja fa temps que volia plegar” del càrrec de coordinador de Mobilitat “per dedicar-se a altres projectes professionals”.

Astrié assegura que la sortida de Rossell del comú “no té res a veure” amb els “neguits” i “inquietuds” laborals d’una part del cos d’agents de circulació de la capital. Aquesta setmana, justament, el cònsol major va trobar-se amb els agents per escoltar-ne les reivindicacions. “No va ser una reunió per arreglar les coses, perquè ara queda menys d’un mes per a les eleccions comunals, però sí per compartir impressions i posar-les en comú amb l’objectiu de traslladar-les a la propera corporació”, va explicar Astrié.

MANCA DE PERSONAL

Les queixes dels agents se centren, segons va poder saber aquesta publicació, en la manca de personal. Actualment, el cos està format per una seixantena de treballadors. Els agents demanen que en siguin com a mínim una quinzena més. El cònsol major va apuntar que després de les eleccions comunals seria “factible” reforçar la plantilla, ja que no hi hauria d’haver cap problema per contractar més agents, si fos necessari.

A part d’això, els agents lamenten el mal ambient de treball i la falta de coordinació per part dels superiors. En aquest sentit, critiquen la direcció del departament per prendre decisions precipitades que afecten la vida familiar i impedeixen planificar els caps de setmana i els festius, com ara decretar canvis de guàrdia a última hora sense justificar o no respectar els dies de festa dels treballadors. En qualsevol moment, denuncien, et poden trucar i mobilitzar-te per motius de servei sense un avís previ.

Els agents atribueixen el malestar del cos a la direcció del departament. És a dir, sobretot al cap, el sotscap i el coordinador del servei. Els treballadors fan responsables aquestes tres figures de decisions que, segons va expressar literalment un agent, “estan cremant” el personal de circulació, fins al punt que alguns agents ja han marxat o es plantegen de fer-ho.

El Diari ja va fer-se ressò del malestar en el si del cos d’agents de circulació d’Andorra la Vella fa poc menys d’un mes. Aleshores els treballadors van alertar que el comú de la capital estava perdent efectius, professionals que optaven per traslladar-se al cos de circulació d’una altra parròquia o bé fins i tot fer un canvi de professió.

Segons els treballadors del comú, en un any han plegat set agents de circulació i en les últimes setmanes ho han fet tres més. Caldria afegir-hi, a més, algunes jubilacions. Tot plegat, conclouen, deixa el comú d’Andorra la Vella, la parròquia més transitada –i, per tant, amb més problemes de circulació del país–, en una situació de manca de personal.

tracking