Projecte per construir tres blocs de pisos de 14 plantes

El comú va avalar la setmana passada el projecte després de demanar canvis als promotors per fer-lo més singular

La zona on s'aixecaran les tres torres.D. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres torres d’habitatges de catorze plantes s’aixecaran davant de l’Estació d’Autobusos d’Andorra la Vella després que el projecte constructiu hagi obtingut l’aprovació comunal. La junta de govern de la corporació va donar el vistiplau als tres edificis la setmana passada, un cop les converses amb els promotors –d’origen estranger– han donat els fruits que la majoria comunal pretenia i que passaven per dotar d’elements singulars la construcció. La proposta inicial eren tres edificis de formigó sense més i va obtenir la negativa comunal. Després de diversos intercanvis, la corporació ha avalat tres edificis que comptaran amb façanes enjardinades.

L’altura respon a allò permès al pla urbanístic en aquella zona en concret i que es va preveure en el pla parcial de desenvolupament de l’entorn validat l’any 2010. Fonts comunals van indicar ahir que no hi ha marge de maniobra perquè l’altura compleix la norma urbanística, ja estava aprovada en el citat pla parcial i s’ha de preservar la seguretat jurídica. El que sí que està establert és que qualsevol construcció que superi les vuit plantes ha d’obtenir l’aval de la junta de govern i, en aquest sentit, el que s’ha volgut és que els edificis aportin un valor arquitectònic diferenciador.

Seran tres construccions a tocar de la seu de la Justícia, però des de la corporació van assegurar que no seran més altes que l’edifici públic i, si ho són, serà qüestió d’uns quants metres. El projecte s’aixecarà allà on hi havia l’aparcament de l’Estació d’Autobusos tancat des de principi d’any després que els propietaris dels terrenys comuniquessin a la corporació –que els tenia llogats– la intenció de començar a construir. De fet, una part del citat espai ja s’està edificant. Tota aquella zona ha sofert un canvi de fesomia notable des que va iniciar-se el desenvolupament urbanístic, que va estar marcat inicialment per la construcció de les noves dependències judicials. Les tres torres donaran al carrer de la Cúria, que és aquell que discorre en paral·lel a l’Estació Nacional d’Autobusos.

Els resultats del futur estudi de càrrega de la parròquia podran determinar canvis en el desenvolupament urbanístic sobre la base de les dades que aportin sobre la capacitat de creixement, van indicar les fonts comunals. L’informe ja s’ha adjudicat i ha d’estar enllestit en sis mesos.

EL REFERENT DEL BOSCO VERTICALE DE MILÀ

Salvant les distàncies, els dos gratacels de la ciutat italiana de Milà batejats com el Bosco Verticale han servit d’inspiració per redefinir el projecte arquitectònic dels tres blocs de la capital. Les dues construccions –de 112 i 78 metres, respectivament– van ser inaugurades l’any 2014 fent part d’un projecte de reforestació urbana. Obra del despatx Boeri Studio, han obtingut diferents reconeixements i guardons. Les façanes dels dos gratacels compten amb més de dues mil espècies vegetals i suposen l’equivalent a 20.000 metres quadrats de bosc. L’obra, a més, ha tingut un efecte contagi a la zona, potenciant els espais verds.

tracking