Torna el Jambo al centre històric amb una seixantena de concerts

El festival tindrà lloc els propers 15, 16 i 17 de juny i inclourà una quinzena de propostes musicals andorranes

Presentació, ahir, del Jambo Andorra la Vella.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propers 15, 16 i 17 de juny el centre històric de la capital tornarà a omplir-se de música en directe. La desena edició del Jambo Andorra la Vella, una de les cites musicals més importants de l’any a la parròquia, programarà una seixantena de concerts distribuïts en diferents espais del barri. L’escenari principal serà la plaça del Poble. També hi haurà concerts al carrer Anna Maria Janer, la plaça Guillemó, la placeta Sant Esteve, la placeta Monjó i el Cap del Carrer. Entre recital i recital hi haurà actuacions dels DJ del país, que oferiran sessions de chill-out.

Un dels objectius del Jambo és promoure la música feta al país. És per això que el festival dona veu a una quinzena de propostes de l’escena andorrana, amb noms com Marta Knight, Lluís Cartes, Juli Barrero, Ladis B, Lady Scartett Trio, Benjis Band, Eugenia Correia i Helena Marsol, Juli Barrero i els Hot Pockets, Al Toque, Waver, Kakuka y Los Afronautas, El último Toscano, David Sanz i Roser Puigbò, Un Sábado Cualquiera, Rokyo, Kic Barroc, Old School i Antònies Darkness.

Un dels grans atractius del festival és Charlotte Fever, un duet francès format per Cassandra Hettinger y Alexandre Mielczarek que es mou entre el pop i l’electrònica i que ha aconseguit el reconeixement del públic amb temes com Geisha, Septembre o La Fille du Ciel. La banda serà al Jambo –actuarà al carrer Anna Maria Janer divendres a tres quarts d’onze de la nit– gràcies a la col·laboració de l’ambaixada de França.

PROTAGONISME DE L’INDIE

Una altra de les atraccions és la cantant mallorquina establerta a Barcelona Maria Jaume, que posa a la cançó d’autor indie molts dels ingredients de la música mediterrània. A Andorra hi arriba amb Voltes i voltes, el seu esperat segon disc, produït per Lluís Cabot, cantant, guitarra i compositor del grup Da Souza. La podreu trobar dissabte a les deu de la nit a l’escenari del carrer Anna Maria Janer.

Un parell d’hores abans, aquest mateix espai acollirà el concert de Carlota Flâneur. La cantant i compositora catalana és una de les veus més destacades de l’indie cantat en anglès i fet a Barcelona. El seu pop fresc s’acompanya de lletres introspectives, com les del seu celebrat EP Brains.

També opta per l’anglès la cantautora barcelonina Eva Fort, que vesteix els seus temes de folk, indie i pop. Fort encara no fa un any va gravar el seu primer disc, Home, i que té a la recambra un EP acompanyat per Cabal Musical, una iniciativa del Taller de Música de Barcelona per impulsar el talent jove.

A les propostes internacionals ja avançades de l’australià Steve Smyth i els francesos Buttshakers cal afegir The Hanging Stars, una banda liderada pel guitarrista i cantant Richard Olson i que poua de la psicodèlia de la dècada dels 70 i de grups com The Byrds, Big Star i The Flying Burrito Brothers.

Ferran Capdevila, un cantautor que es mou en l’indie pop rock, el menorquí Titu Martí, guanyador del concurs de música d’autor de la fada Ignorant, Lia Sampai, actriu i intèrpret, són altres propostes que es podran escoltar en aquesta edició del Jambo.

Pel que fa als DJ, estan confirmades sessions d’Helder Barroso, Robznow, Oscar Babani, Pitt-L, Richy Vuelcom, Maria Gómez, Madam, John Holt i Frank Morais.

En total, el festival oferirà 45 concerts, amb la participació de 450 artistes del país o amb vint empreses locals com a proveïdores.

HOMENATGE A MAURICI BELLMUNT

Un dels concerts més singulars de l’edició d’enguany del Jambo serà el que oferirà l’ONCA dissabte a dos quarts de vuit de la tarda a l’escenari de la plaça del Poble. L’orquestra, aquesta vegada només amb cordes, interpretarà deu temes d’artistes del Principat arranjats pel director artístic de l’ONCA, Albert Gumí. Els artistes seleccionats han estat Juli Barrero, Lluís Cartes, Four Flags, Green Note, Ladis B, Marta Knight, Quim Salvat, Shuffle Express i Rokyo. Al final tots els músics interpretaran plegats una cançó de Maurici Bellmunt, que va morir el desembre del 2020.

HI HAURÀ UN ESPAI PER AL PÚBLIC FAMILIAR

En aquesta edició hi haurà un espai per al públic familiar. La proposta del Jambo per als més petits és el concert de Lali BeGood, dissabte a les 12 del migdia a la plaça del Poble. Aquest any també s’obriran dissabte i diumenge els escenaris als alumnes de les escoles de música i als alumnes de batxillerat perquè puguin mostrar el seu talent. Per completar l’oferta musical hi haurà ioga al carrer, a la plaça del Consell General, amb Olga da Cunha, de Líquid Dansa, mentre Albert Bartumeu hi posarà el fil musical. La sessió de ioga serà dissabte a les deu del matí a l’escenari del carrer Anna Maria Janer.

tracking