Diari TV- 'PARLEM-NE'

El lloguer dels pisos del Cedre anirà de 550 a 700 euros

El comú aprovarà el plec de bases del concurs per adjudicar la concessió del projecte en el consell que tindrà lloc el dijous de la setmana que ve

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, ahir a l'estudi de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lloguer dels pisos a preu regulat que el comú d’Andorra la Vella construirà al carrer del Cedre de Santa Coloma serà de 550 euros mensuals per als de dues habitacions i de 700 per als de tres. Segons va explicar ahir al Parlem-ne, de Diari TV, el cònsol major de la capital, David Astrié, la corporació té a punt el plec de bases del concurs per adjudicar la concessió del projecte. De fet, la previsió és que s’aprovi en el consell de comú que tindrà lloc el dijous 1 de juny.

L’immoble disposarà d’entre 30 i 35 pisos de dues i tres habitacions, així com d’un aparcament. L’edifici ja té l’estructura bastida i tindrà entre sis o set plantes, tal com permet el POUP en aquesta zona. Els lloguers, en qualsevol cas, sempre tindran un preu d’acord amb les regulacions del comú.

El comú té l’objectiu d’adjudicar la concessió abans del final de mandat. Un cop es publiqui la convocatòria del concurs al BOPA, les empreses disposaran de dos mesos per presentar les seves ofertes. “Ens donarem entre un mes i un mes i mig de marge abans d’adjudicar la concessió”, va apuntar Astrié. Per tant, l’adjudicació es podria aprovar en consell de comú a mitjan octubre o al començament de novembre, sempre, és clar, que un imprevist no entorpeixi el compliment dels terminis fixats.

L’empresa que guanyi el concurs haurà d’assumir la inversió necessària per construir els pisos –es calcula que seria d’entre quatre i cinc milions d’euros– i la gestió dels lloguers durant el període de concessió, que serà de 50 anys. La societat encarregada del projecte amortitzarà la inversió gràcies al cobrament dels lloguers. “Hi ha interès en el sector privat per invertir en projectes de pisos de lloguer assequible”, va afirmar el cònsol major. Astrié va assegurar que en les trobades que el comú ha mantingut en els últims mesos amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) s’ha fet palesa la “predisposició” del sector privat “de construir aquest tipus d’habitatges”.

MESTRE XAVIER PLANA

L’altre projecte d’habitatge de lloguer a preu assequible impulsat pel comú s’haurà d’adjudicar en el proper mandat. Es tracta dels pisos que la corporació vol construir en una parcel·la comunal situada al carrer Mestre Xavier Plana, al barri de Ciutat de Valls, obtinguda gràcies a un acord per la cessió obligatòria assolit amb els propietaris dels terrenys de la zona. En aquest cas el comú també preveu d’adjudicar la concessió de la construcció i gestió de l’immoble a una empresa privada.

Durant l’entrevista, que es pot veure al web del Diari, Astrié va afirmar que la nova normativa urbanística comunal –la que haurà d’incloure els topalls derivats dels estudis de capacitat de càrrega màxima– tindrà un impacte limitat a Andorra la Vella. El mandatari va argumentar que el POUP no registra gaires unitats d’actuació en zones “verges”, on encara s’hagin d’instal·lar els serveis bàsics, és a dir, l’accés a la xarxa d’aigua i a la d’electricitat. Moltes parcel·les buides, va puntualitzar Astrié, estan situades en zones que ja disposen dels serveis, i en aquests casos “no podràs no autoritzar” les llicències de construcció.

Una altra de les qüestions de la política comunal que es van repassar durant l’entrevista amb el cònsol major va ser la reforma urbanística impulsada per la corporació en els últims dos mandats, liderats fins abans de les eleccions generals per Conxita Marsol, actual ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge. Astrié va destacar, per exemple, com la transformació de l’avinguda Meritxell i el carrer Callaueta en espais per als vianants han “democratitzat” la ciutat, fent-la més amable per als ciutadans que s’hi desplacen a peu.

EL MULTIFUNCIONAL PODRIA NO FER-SE AL COMUNAL

La ubicació de l’edifici multifuncional podria construir-se en un altre terreny que no sigui el de l’estadi comunal. Astrié va apuntar que hi ha la possibilitat que es faci en un altre lloc. “L’equip ministerial ho decidirà”, va assenyalar el cònsol major. El mandatari va assegurar que té la “garantia” que l’equipament es farà a Andorra la Vella. El setembre de l’any passat l’aleshores ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va afirmar que el multifuncional es construiria “amb tota seguretat” a l’estadi comunal.

tracking