parròquies

Sant Julià adjudica 200 autoritzacions per accedir amb vehicle a la natura

Només poden ser titulars del permís per entrar a les zones protegides les persones residents al Principat

El camp de Claror.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha entregat unes 200 autoritzacions a persones residents al Principat per accedir amb vehicle motoritzat als sectors de camp de Claror, camp Ramonet, port Negre i coll de Finestres. El període de control i pagament de l’accés rodat en aquestes zones de la par­ròquia va començar diumenge passat. Per obtenir l’autorització cal entregar la sol·licitud, descar­regable al web del comú (www.santjulia.ad), al servei de Tràmits, situat a l’edifici administratiu. Els titulars del carnet, a què només poden accedir els residents al país, han de pagar una taxa anual de cinc euros –el primer any és de franc per als lauredians–. Els no residents al país han d’abonar 25 euros per persona, vehicle i dia.

La corporació ha començat a cobrar la taxa per primera vegada aquesta setmana. Aprovada al final de l’any passat i inclosa en l’ordinació tributària comunal per al 2023, la mesura té com a objectiu garantir el manteniment de les pistes forestals que travessen aquests espais en les millors condicions, i desincentivar la massificació d’aquests espais, que han esdevingut amb els anys un punt de trobada dels amants del motor.

La taxa no s’havia cobrat fins ara perquè, tal com estableix l’ordinació reguladora de l’accés rodat al medi natural, des del primer diumenge de desembre fins al segon diumenge del mes de maig només poden circular per aquestes pistes vehicles adaptats tipus eruga, mentre que la resta ho tenen prohibit.

Paral·lelament, el comú ha reforçat la protecció del camp de Claror, porta d’entrada de la zona protegida. El control d’accés a aquests espais el farà l’empresa de seguretat i vigilància Menta Seguretat. La mesura empresa pel comú vol evitar, en efecte, l’accés de vehicles motoritzats sense autorització oficial a la zona. El control de la zona es farà durant l’època de l’any que l’accés rodat hi és permès.

CLAUS

1. Interès per aconseguir l’autorització

El comú ha tramitat unes 200 autoritzacions per accedir als espais protegits de camp de Claror, camp Ramonet, port Negre i coll de Finestres.

2. Cobrament de la taxa per primera vegada

La corporació ha començat a cobrar als vehicles motoritzats la taxa d’accés a l’entorn natural per primera vegada aquesta setmana.

3. Cinc euros anuals, el preu per a residents

Els residents que tenen l’autorització del comú han de pagar cinc euros anuals. Els no residents han d’abonar 25 euros diaris.

SENYALITZACIÓ DE PROHIBICIÓ I BARRERA

La taxa per accés motoritzat a la pista de camp de Claror, camp Ramonet, port Negre i coll de Finestres s’ha de començar a pagar a partir del punt quilomètric 1,700, en què hi ha un cartell que anuncia la prohibició i una barrera. No estan subjectes al pagament de la taxa els metges, els assistents sanitaris, les ambulàncies, els veterinaris, les grues i els vehicles d’assistència tècnica, quan hi accedeixin en el marc de la seva activitat. Els que vagin amb bicicleta elèctrica tampoc no han de pagar la taxa.

tracking