Sant Julià de Lòria

Reobertura de dues plantes a l'abril

Els espais que es recuperaran properament acolliran unes 300 persones, entre alumnes i monitors d’activitats i membres d’entitats

Reobertura de dues plantes a l'abrilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria preveu reobrir les plantes -1 i -2 del Centre Cultural i de Congressos Lauredià “a final d’abril o a principi de maig”, segons va afirmar ahir al migdia el cònsol major lauredià, Josep Majoral, en declaracions als mitjans de comunicació després d’una visita a les obres de reconstrucció de l’edifici, malmès per un incendi el novembre passat. L’objectiu de la corporació, va assenyalar el mandatari, és poder reobrir la resta d’espais de l’equipament abans de final d’any. “No treballem amb un calendari fix perquè les obres són complexes. Són feixugues, costoses i llargues, però tots esperem que puguin avançar al més ràpid possible”, va admetre el cònsol.

En aquestes dues plantes hi ha els locals d’entitats de la parròquia, les instal·lacions de l’escola d’art i el taller de cultura La Trapa, i despatxos de treballadors del comú. La reobertura d’aquests espais suposarà el retorn a l’equipament d’unes 300 persones, entre usuaris dels serveis comunals, monitors de les diverses activitats que s’hi ofereixen i personal de la corporació. En els darrers quatre mesos l’escola francesa i propietaris privats de la parròquia han cedit gratuïtament locals a les entitats i al comú perquè els projectes culturals i educatius que es portaven a terme al Centre Cultural no s’hagin hagut d’aturar. Majoral va voler agrair-ho davant dels mitjans de comunicació.

Cosstos

D’altra banda, Majoral va apuntar que el cost final de les obres de reconstrucció serà amb tota seguretat superior a 2,5 milions d’euros, la xifra que van estimar els pèrits que van avaluar els danys poc després de l’incendi. “No n’hi haurà prou. Dos milions i mig d’euros no serà la xifra definitiva, i determinar el cost final dels treballs serà difícil”, va apuntar el cònsol.

Les flames van afectar el Centre Cultural de tres maneres diferents. L’epicentre de l’incendi va ser el vestíbul de l’equipament cultural. L’aigua utilitzada pels mitjans d’extinció dels bombers va malmetre sobretot les plantes -1 i -2, mentre que els danys provocats pel fum van concentrar-se a les plantes superiors. El cònsol major va recordar que les obres de reconstrucció del Centre Cultural són “complexes” i que fins fa poc no s’ha pogut valorar amb exactitud l’abast de la destrucció provocada per les flames.

CLAUS

1 Reobertura de dues plantes de l’equipament

El comú reobrirà les plantes -1 i -2 del Centre Cultural a final d’abril o a principi de maig, segons va confirmar el cònsol major.

2 Retorn de 300 persones al centre cultural

La reobertura dels espais de les plantes -1 i -2 suposarà el retorn a l’equipament cultural comunal d’unes 300 persones.

3 Els costos, superiors a 2,5 milions

El cost final de les obres de reconstrucció del Centre Cultural serà superior a 2,5 milions d’euros, segons els pèrits.

Els cònsols, ahir durant la visita a les obres del Centre Cultural.

centre congressos Lauredià

tracking