x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

“On aniré a viure, al carrer?”

La pressió sobre els llogaters perquè deixin el pis s’intensifica en un bloc de Sant Julià de Lòria, on tres veïns ja han rebut la carta en què se’ls comunica la resolució del contracte.
L'edifici La Solana de Sant Julià de Lòria.

L'edifici La Solana de Sant Julià de Lòria.

L'edifici La Solana de Sant Julià de Lòria.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/01/2023 a les 16:10
Les males notícies van arribar per Sants Innocents. Com una broma pesada. La carta, signada pel nou propietari, informava el llogater d’un dels pisos de l’edifici La Solana, situat a l’avinguda Francesc Cairat, número 22, que l’immoble havia estat adquirit per destinar-lo a l’ús propi com a domicili i residència habitual i que, per tant, no serà possible mantenir la pròrroga del lloguer, que venç al final d’aquest any. La llei vigent permet a les persones físiques fer servir l’excepció de recuperació de l’immoble per a ús propi o familiar per resoldre el contracte. Des del punt de vista legal no hi ha res a dir. Des del punt de vista humà i social, però, el progressiu canvi de propietat dels pisos –ja són tres els veïns que han rebut una carta com aquesta– ha despertat incertesa i temor entre els veïns, forçats ara a trobar una llar alternativa en un mercat de lloguer amb preus a l’alça.

Hi ha una quinzena de pisos a l’edifici. La majoria estan ocupats per llogaters i, segons va explicar al Diari un dels veïns, la propietat actual també els ha posat tots en venda, tot i que encara no han trobat comprador. “Fa molts anys que vivim aquí. Aquesta és casa nostra. On aniré a viure, ara, al carrer? No sé què farem”, lamenta un dels afectats. Aquesta persona té un negoci propi amb què pot “anar fent”, però no pot permetre’s el lloguer dels pisos publicitats als taulers d’anuncis de les immobiliàries. “Hi ha pocs pisos al mercat de lloguer. Si en trobem, el mínim que ens demanen són 1.700 euros al mes. Són preus que no podem pagar”, explica aquest veí.

Els compradors
Entre els veïns de l’edifici La Solana hi ha molta incertesa sobre la identitat del comprador dels pisos. Hi ha la sospita que darrere hi ha la Universitat Europea, un centre d’educació superior en línia instal·lat des de fa uns anys a la parròquia. Segons va poder saber el Diari, la universitat, situada a l’entresol, ha comprat la planta baixa i els soterranis, mentre que dos membres de l’equip professional del centre han adquirit a títol particular dos pisos de l’immoble, un a la primera i un altre a la segona planta, per a ús propi com a domicili i residència habitual.


Alguns llogaters de La Solana van demanar a la immobiliària si seria possible de traslladar-se a pisos de l’edifici La Pinosa, situat al número 24, al costat del primer immoble. La resposta que van rebre, segons van explicar, és que l’edifici, tot i que té molts pisos buits, no es posarà al mercat de lloguer perquè es vol vendre a inversors. La pressió als llogaters perquè marxin del pis afecta altres edificis de la parròquia. Tots els veïns d’un bloc de la Borda del Jaile hauran d’anar-se’n de casa perquè la propietat també vol vendre’n els pisos.


CLAUS


1 Tres veïns ja han rebut la carta

Tres llogaters de l’edifici La Solana de Sant Julià ja han rebut la carta en què se’ls informa del canvi de propietat i de la resolució del contracte.

2 Manca d’alternatives a l’abast
Els afectats lamenten que els pocs pisos que hi ha al mercat de lloguer s’anuncien a preus molt alts. La manca d’alternatives els angoixa.


3 Un problema que afecta altres blocs
Els veïns d’un bloc de la Borda del Jaile, també a Sant Julià, hauran d’anar-se’n de casa perquè la propietat vol vendre els pisos.
Etiquetes
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts