II Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles

Calvó demana més col·laboració publicoprivada en infraestructures energètiques

Albert Moles apunta a concessions i societats mixtes

Ponents de les II Jornades de l'Energia i Ciutats SosteniblesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, SílviaCalvó, s'ha mostrat aquesta tarda a favor d'una major col·laboració entre el sector públic i el privat per posar en marxa noves infraestructures energètiques i, d'aquesta manera ser menys dependents dels països veïns en aquest àmbit. Així ho ha indicat en el discurs de cloenda que ha pronunciat a les II Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles que han tingut lloc durant tot el dia a Sant Julià de Lòria i que ha comptat amb la intervenció de diversos experts en la matèria.

En aquest mateix línia s'ha pronunciat el director general de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), Albert Moles, que ha manifestat que aquesta col·laboraciópublicoprivadaes podria concretar en concessions o en societats mixtes.

II Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles

La segona edició de les Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles organitzades pel comú de Sant Julià de Lòria, FEDA i l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), amb la col·laboració de la Universitat Carlemany s'han iniciat aquest matí a la Sala Sergi Mas de Sant Julià, segons informa el comú lauredià en un comunicat. Així, els encarregats d'obrir l'acte han estat elcònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, el director general de FEDA, Albert Moles, i el president de l'EFA, Daniel Armengol. En l'esdeveniment han pres part ponents comla directora de la Fundació Privada Empresa & Clima, Elvira Carles; el president de la taula interprofessional de l'energia de Catalunya, Francesc Bonvehí; el cap del Servei de mobilitat de l'ATM, Xavier Sanyer; el conseller de Naturgy, Ramon Adell i el consultor en energies renovables, Josep Rebollo, a més d'altres professionals del país.

La corporació recorda que el programa ofereix ponències, conferències, taules rodones i debats relacionades amb'empresa i l'estalvi energètic; els nous models de mobilitat sostenible, i els costos i les opcions per a Andorra per pal·liar els efectes de la crisi energètica. En aquest context, Majoral ha fet una aposta perquè totes les administracionspúbliques prenguin consciència de la problemàtica més important que avui té el país a sobre de la taula: l'elevat cost de l'energia i la necessitat de trobar noves alternatives.

El comú lauredià destaca que l'esperit de les jornades, anomenades,"Estalvi, empresa i mobilitat" és el d'afavorir l'intercanvi d'idees i les sinergies entre els diferents actors econòmics per afrontar els reptes energètics. Per això, tot i recordar la urgència de l'estalvi energètic per poder gestionar el context actual, Moles ha recordat que "l'escalfament del planeta continua sent la principal amenaça a la qual ha de fer front la humanitat i hem d'evitar que les crisis conjunturals ens eclipsin i desviïn l'atenció d'aquesta qüestió".

Abans de deixar pas a la primera ponència, ha intervingut el president de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol que, igual que Moles, ha incidit en el fet que "el sector públic i privat compartim objectius i per això cal que treballem junts perquè l'actualitat ens obliga a assentar-nos al voltant d'una taula". Pel que fa als esforços del sector privat per contribuir a l'estalvi energètic, Armengol ha assenyalat que "al final, l'energia i la mobilitat són factors de cost i de competitivitat i ho tenim molt present en el nostre dia a dia, tant a escala de comptes d'explotació com per les amenaces que ens venen pel canvi climàtic".

tracking