x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reunió de poble dels contraris al laboratori

Pinya de la minoria per reclamar una consulta popular sobre Grifols

Dolsa espera “que la democràcia s’imposi a la parròquia”, mentre Armengol alerta que el projecte de laboratori “és ple d’ambigüitats”
El conseller de X'Ordino Enric Dolsa abans de la reunió de poble sobre Grifols.

El conseller de X'Ordino Enric Dolsa abans de la reunió de poble sobre Grifols.

El conseller de X'Ordino Enric Dolsa abans de la reunió de poble sobre Grifols.

Fernando Galindo
Assistents a la reunió de poble sobre el laboratori, ahir al Centre de Congressos.

Assistents a la reunió de poble sobre el laboratori, ahir al Centre de Congressos.

Assistents a la reunió de poble sobre el laboratori, ahir al Centre de Congressos.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/11/2022 a les 11:25
El conseller de la minoria al comú d’Ordino Enric Dolsa va afirmar ahir al vespre, al començament en la reunió de poble organitzada pels dos grups de l’oposició contra el laboratori de Grifols, que espera “que la democràcia s’imposi a la parròquia”. És per això que va demanar al comú “que no tingui por d’organitzar una consulta popular” sobre el projecte. En l’acte, celebrat a l’auditori del Centre de Congressos d’Ordino, també va participar el conseller del grup de Movem Ordino, Jean-Michel Armengol. Entre els assistents hi havia la consellera general no adscrita Carine Montaner, la presidenta de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, Elisa Muxella, i el líder del Partit Socialdemòcrata, Pere López.

L’objectiu principal de la reunió era reclamar al cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, que organitzi una consulta popular sobre el projecte. Abans que comencés l’acte els organitzadors van repartir un fulletó-enquesta entre els assistents en què aquests podien expressar si estan d’acord o no que el comú faci “amb la màxima celeritat” una “consulta popular”, per “definir quants estem a favor o en contra del laboratori P3”.

Armengol va obrir la seva intervenció assenyalant que el projecte per posar en marxa el centre de recerca en immunologia al terreny del Prat de la Farga “és ple d’ambigüitats”. Unes ambigüitats, va remarcar, que la informació que el Govern ha fet pública fins ara no ha resolt. “El pacte de socis entre l’executiu i Grifols és un text ple d’errades. Sembla un esborrany”, va reblar el conseller.

Armengol, a més, va criticar que el Govern hagi cedit a Grifols “sense cap compensació” i per un període de 25 anys els terrenys del Prat de la Farga, que tenen una superfície total de 36.000 metres quadrats. El conseller també va assenyalar que Grifols és una empresa que passa “per moments difícils”, ja que “té un deute de 9.000 milions d’euros” i “les seves accions han perdut el 50% del valor” en els últims mesos.

En el torn de paraula als assistents, Montaner va prendre el micròfon per denunciar que la llei de recerca en l’àmbit de la salut i la biomedicina, actualment a tràmit parlamentari, és un vestit fet a mida dels interessos de Grifols. La consellera general no adscrita va afirmar, literalment, que el text legal és genèric i que permet fer a la multinacional farmacèutica “el que vulgui”.

La majoria de preguntes dels ciutadans van centrar-se en la seguretat de les instal·lacions, un fet que Dolsa i Montaner van posar en dubte.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts