VALLS DEL NORD

Campanya digital per reutilitzar els objectes de la deixalleria

El comú de la Massana i d'Ordino han desenvolupat el lloc web 'Komtoka' coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus

L'objectiu del web és donar-li una segona vida als objectesComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana i d’Ordino s’han unit per potenciar l’ús de la deixalleria de les Valls del Nord sota la campanya KOMTOKA que té com a objectiuallargar la vida dels objectes, per seguir amb l’economia circular i entre tots contribuir amb el medi ambient, segons informen els dos comuns en un comunicat. Així, l'acció ha volgut adaptar les 3 R(reduir, reciclar i reutilitzar) per reutilitzar, reparar i recuperar per potenciar l'ús de la deixalleria, perquè tots els ciutadans de les Valls del Nord tinguin present que l’opció no és llençar sinó donar-li una segona vida als seus objectes.

En aquesta línia, de la mà dePirinenca de Serveis, s’ha desenvolupat un lloc web on la deixalleria podrà publicar els objectes que molts ciutadans han portat i que encara tenen vida útil. La corporació destaca que s'ha volgut crear unaplataforma digital per donar més visibilitat a tots aquests objectes i que qualsevol ciutadà pugui consultar els productes disponibles prèviament a visitar la deixalleria.

A més, els comuns recorden que estan realitzant accions perprevenir els residus, aquest relacionats amb la indústria tèxtil, ja que és el tema de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Així, a Ordino s'han programat tallers amb roba reciclada, tant a la ludoescola com al Punt Jove i a la Massana s'ha fet un tallerper fer cotons per desmaquillar, a la Casa Pairal, i aquesta tarda hi haurà un taller sobre com endreçar els cables, al Punt 400.

Les activitats s'emmarquen en laSetmana Europea de la Prevenció de residus que es durà a terme fins al proper 27 de novembre i que busca sensibilitzar sobre la gestió dels residus,fomentar accions sostenibles i fins i tot ajudar a canviar el comportament de consum dels ciutadans

tracking