Acte públic per signar l'acord que recuperarà el clipol

Els set cònsols faran efectiu el conveni dimarts vinent a la Massana, que també acull un col·loqui sobre la història de la companyia

Un clipol en una imatge d'arxiu.Comú La Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça de les Fontetes de la Massana acollirà dimarts vinent diversos actes públics que formalitzaran el retorn del mític clipol, el nom popular amb el qual s’ha conegut l’autobús del país des de la segona meitat del segle XX. D’aquesta manera, la parròquia massanenca serà el punt en el qual dimarts (16.30 hores) se signarà el conveni amb els set comuns per unificar la nomenclatura de les línies d’autobús parroquials, en un acord que també permetrà homogeneïtzar la imatge dels busos parroquials que circulin per les diferents zones del Principat.

A més de l’acte de signatura del conveni, la Massana també ha organitzat per al mateix dia una taula rodona per recuperar algunes de les anècdotes del clipol i repassar així la trajectòria del servei. De fet, la xerrada –oberta a tot el públic i gratuïta– comptarà amb un breu audiovisual. Cal destacar que la taula rodona es durà a terme al teatre de les Fontetes i que serà a càrrec del departament de Patrimoni Cultural.

Fundada el 1956, l’empresa Clipol va ser una de les pioneres pel que fa a transport públic al país. Així, els seus fundadors, Climent Travesset i els germans Joan i Enric Pol, van ser uns dels referents en aquest àmbit, tot i que a partir dels anys setanta l’empresa va aturar l’activitat. Tanmateix, la popularitat del nom de la marca va fer que el servei de transport col·lectiu en cotxe de línia acabés absorbint de forma col·loquial el nom de clipol, tot i que l’empresa ja no es feia càrrec del servei.

Durant l’acte de la setmana vinent, la plaça de les Fontetes també tindrà un dels vehicles antics en exposició.

tracking