Diari TV 'Parlem-ne'

L'assegurança del Centre Cultural cobreix fins a 33 milions d'euros

Majoral explica que una de les pòlisses, de 30 milions d’euros, és per a l’edifici, i la segona, de tres milions, per al contingut interior

Operaris que ahir estaven treballant al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va destacar ahir –al programa Parlem-ne, de Diari TV– que el comú no tindrà problemes per fer front al cost de la rehabilitació del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, que la setmana passada va patir un incendi. Si bé el líder parroquial va asseverar que ara per ara encara no hi ha cap previsió del cost que suposarà l’obra, sí que va reconèixer que “seran molts diners”. En aquest sentit, però, va explicar que el centre compta amb una assegurança per valor de trenta milions d’euros pel que fa a l’edifici i una altra de tres milions que cobreix el contingut. Així i tot, Majoral va destacar que no s’ha començat a negociar quina és la part de la qual es faran càrrec les asseguradores i de quina el comú. “Cal deixar treballar els pèrits”, va demanar el cònsol.

El líder lauredià va deixar clar que el comú té la capacitat econòmica necessària per fer front al cost que suposarà recuperar “un dels emblemes de la parròquia”, “gràcies a la tasca de contenció de la despesa, d’intentar retornar el deute que tenim i fer superàvits pressupost rere pressupost”. En aquest sentit, el comú se situa actualment en una ràtio d’endeutament del 70%, lluny del 170% que hi havia quan Majoral va arribar al capdavant del comú. “Tenim molt de marge d’endeutament per si calgués, tot i que no és l’objectiu”, va sentenciar. Encara en relació amb el Centre Cultural, el cònsol major va remarcar que la prioritat passa per recuperar el servei de circulació, obrir l’aparcament de la plaça de la Germandat a tots els usuaris (on es destinarà mitjà planta com a magatzem per a les obres), així com reubicar totes les activitats del centre, les quals s’espera que la setmana vinent ja tornin a la normalitat.

GESTIÓ ENCERTADA

El cònsol també va aprofitar per defensar la gestió de la parròquia durant el seu mandat. El líder parroquial de terceravia va defensar que “la situació de Naturland ha millorat molt; no és bona però ha millorat”. En aquest sentit, Majoral va explicar que actualment el comú només ha de destinar 400.000 euros al parc, “quan abans havíem d’aportar-hi un milió i escaig”. A més, el cònsol va confirmar que enguany s’han superat “amb escreix” les previsions del pla de negoci presentat, el qual contempla que d’aquí a tres anys el comú deixi d’aportar. Majoral també va recordar que Naturland genera uns quatre milions d’euros anuals que “es reverteixen en empreses de tot el país”.

DUBTES AMB LA LLEI DEL SÒL

Majoral també va mostrar la preocupació sobre els nous criteris de construcció perquè fins ara, amb l’actual Llei del sòl, “tot terreny privat era construïble”. Així, va detallar que “el creixement de la parròquia no ha estat desmesurat”, i va demanar que tots els comuns i el Govern utilitzin la mateixa empresa per realitzar els estudis de càrrega que posaran un topall al creixement del país.

EL CÒNSOL DEFENSA "NO FER INVENTS" AMB ELS PACTES ELECTORALS

El cònsol major també va valorar la situació política actual i es va “mostrar sorprès que en un país tan petit hi hagi tants partits”. Un fet que “com a polític em sorprèn però com a ciutadà em decep”. A més, Majoral va deixar clar que terceravia no farà “invents” amb els pactes electorals. “Això d’anar amb uns socialistes per acabar amb uns demòcrates no passarà”, va sentenciar el líder de la corporació laurediana, en relació amb les decisions que els liberals van prendre les darreres eleccions generals. En aquest sentit, el cònsol va destacar que “terceravia estarà enmig de tots aquests nous partits” que han sorgit després de la fragmentació de Liberals, i va destacar que la seva formació política “no es mourà ni una coma del programa electoral que presentem, com ja hem fet aquests quatre anys”. Majoral també va defensar la figura de l’actual líder de la formació al Consell General, Josep Pintat, a qui donarà “tot el meu suport” si decideix tornar-se a presentar perquè “és una persona que té les coses molt clares”. Sobre Concòrdia, Majoral va “felicitar” la nova formació “d’haver donat el pas de constituir-se com a partit polític”, però va demanar deixar de “criticar” i que “proposin més”.

tracking