Prop de 1.200 firmes se sumen a la iniciativa per “salvar” les Pardines

Els promotors animen a arribar a les 1.500 i donar “visibilitat” al rebuig al projecte ara que aviat s’inicia el curs polític

Una de les propostes és il·luminar els voltants del llac.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La iniciativa engegada per un ciutadà cercant suport perquè s’aturi el projecte de les Pardines voreja les 1.200 firmes a la plataforma Change.org. Aquesta setmana l’impulsor, Josep Maria Morató, agraïa l’acollida i animava a seguir firmant per tal d’arribar a les 1.500 i “donar visibilitat” a la iniciativa ara que, d’aquí a pocs dies, arrencarà el curs polític. La mobilització es va articular a principi del mes d’agost i defensa que l’indret no necessita “grans projectes per ser atractiu, ja ho és per si mateix”.

La recollida de suports sota el lema Salvem les Pardines va arrencar un mes i escaig després que el comú d’Encamp donés a conèixer el projecte guanyador del concurs d’idees que havia convocat amb l’objectiu de revitalitzar la zona. Encamp EcoParc és la proposta guanyadora, un projecte que aglutina un ventall ampli de propostes i que suposaria una inversió de 10,5 milions d’euros, una quantitat, però, que els impulsors van matissar que caldria actualitzar a causa de la volatilitat dels preus dels materials constructius. Però la xifra també dependrà de quin serà el projecte definitiu, en què guanyadors i comú havien de començar a treballar i que després es posarà a concurs perquè un tercer es faci càrrec de la concessió. El presentat per KX Arquitectura, Summit Advisors i Event 3.0, les empreses implicades en la proposta, recull activitats de lleure de tipus aventura (una tirolina, unes càpsules de vidre que funcionen amb pedals), atraccions per potenciar el valor paisatgístic de la zona (tor-res mirador, una passarel·la suspesa de vidre o il·luminació al llac), com també una proposta per pernoctar amb cabanes a sobre dels arbres.

Els promotors de la recollida de firmes defensen que “les Pardines són un lloc de relax, de passeig, de calma, per anar a córrer, per descansar del soroll, per ser a la natura...” i que ja hi acudeix molta gent, del país i turista, per gaudir del paisatge, per dinar al restaurant o per participar en les activitats culturals que s’hi programen. Entre les reaccions dels qui hi donen suport el missatge és coincident, és necessari preservar l’entorn natural i no es volen “parcs temàtics” a les muntanyes.

tracking