Gili recorda als taxistes que podien optar al bus a demanda

La cònsol major afirma que el servei que ofereix el comú és una “necessitat” per a molts ciutadans de la parròqui

Els taxistes es queixen sobretot del bus a la demanda d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va defensar ahir el bus a la demanda que el comú té en funcionament, davant de les crítiques expressades per l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA), que considera que els suposa una competència deslleial i que els està treient un important volum d’usuaris. Gili va explicar que aquesta iniciativa és avui dia “una necessitat” perquè alguns ciutadans no tenen cap altre sistema per desplaçar-se a les zones més allunyades de la parròquia i perquè, a més, entra dins de la recomanació, “a nivell mundial”, de potenciar el transport públic com a forma de reduir la contaminació, raó per la qual està dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). “Estem veient que hi ha un progrés constant i que cada vegada hi ha més usuaris del servei i que estan satisfets; la gent t’ho agraeix i és una necessitat”, va recalcar la cònsol major escaldenca.

A més, Gili va recordar que es tracta d’un “compromís electoral” perquè és un servei que no existia abans a Escaldes-Engordany, malgrat que sí que ja era present a altres parròquies, i que és diferent a la prestació que ofereixen els taxis. “El preu del taxi no és assumible per tohtom perquè hi ha famílies que no el poden pagar, i insisteixo que no és com un taxi, sinó un transport col·lectiu que comparteixen moltes persones”, va assenyalar Gili. La màxima responsable comunal va recordar, a més, que els taxistes també havien tingut la possibilitat d’haver-se presentat al concurs per a la concessió del servei que es va convocar en el seu dia, tal com es preveia a les bases, però no ho van fer. “S’havien de presentar amb una UTE, però la possibilitat hi era”, va assenyalar la cònsol major.

La cònsol major, que va recordar que aquest és un servei “que funciona” i que és “una necessitat coberta”, es va manifestar disposada a parlar amb l’ATA sobre aquesta qüestió perquè “les portes del comú sempre estan obertes”.

Els integrants de l’ATA, la principal associació del sector del taxi, s’ha mostrat des de fa temps molt crítica amb el bus a la demanda que hi ha a les diferents parròquies. Tot i això, els membres de l’associació troben que el que més els perjudica és el d’Escaldes-Engordany, per recollir i deixar les persones fora de les parades. En relació a aquest punt, Gili va admetre que podria haver “reajustaments per temes de seguretat per orientar-nos més a aquesta idea de parada”. En aquests moments funciona també el bus a la demanda a Encamp i Canillo, i el comú de Sant Julià de Lòria vol procedir a la concessió d’aquest servei al més aviat possible després que el primer concurs quedés desert.

TERCERA EDICIÓ DE SABORS D'ESTIU A PARTIR DEL 26 D'AGOST

Sabors d’Estiu torna, amb la seva tercera edició, entre el 26 d’agost i 4 de setembre. La cònsol major, Rosa Gili, creu que es tracta d’un esdeveniment “consolidat” per revitalitzar la part alta. La gastronomia i la música seran de nou els protagonistes a l’aparcament de l’església, entre les 18 i les 23 hores, amb concerts diaris a les 19 hores de grups del país. Tot i que es passa de 15 a 10 dies, es preveu que l’assistència pugui superar les 5.000 persones que es van registrar l’any passat, segons la consellera de de Promoció i Dinamització Turística, Meritxell Massoni.

tracking