El comú avaluarà nous pàrquings per treure trànsit del centre

La corporació es plantejarà aquesta opció si funciona la prova pilot de Santa Coloma d’abonaments mensuals a preu de 30 euros

L'aparcament dissuasiu del Parc Fluvial.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aparcament dissuasori del Parc Fluvial situat al número 93 de l’avinguda Santa Coloma que ofereix abonaments mensuals a un preu de 30 euros ja es troba en funcionament des d’ahir. Un tipus d’equipament de caràcter estratègic que, d’aquí un temps, podria no ser l’únic de la parròquia. Així ho deixava entreveure ahir el cònsol menor de la parròquia David Astrié. “Primer de tot haurem de veure quina acceptació té i, a partir d’aquí, prendrem les decisions que es corresponguin”, anunciava. En aquest sentit, si la mesura avança amb bon peu i té acollida per gran part de la ciutadania, el comú es podria plantejar buscar nous terrenys per habilitar altres aparcaments dissuasoris. “En aquests moments tenim coberta tota la part sud de la parròquia. Podríem cercar una nova nova ubicació al nord”, plantejava el cònsol menor tot reconeixent la dificultat de trobar un terreny a la zona. En relació a aquest tema, Astrié avançava que la prova pilot, que s’ha plantejat amb una durada de dos mesos, es podria considerar un èxit si s’arriben a cobrir el 50% de les places disponibles amb aquests abonaments. El pàrquing, de fet, ofereix un centenar de places de rotació amb les tarifes habituals i adequarà la disponibilitat de places d’abonaments en funció de la demanda.

La capital va obrir ahir el període per sol·licitar els abonaments mensuals a preu reduït a l’aparcament del Parc Fluvial per a les persones que treballen a Andorra la Vella. Segons va informar el comú en nota de premsa, l’objectiu de la prova pilot és “descongestionar” el trànsit a la parròquia. “Aquest terreny està situat estratègicament” remarcava Astrié tot recordant que permet arribar al centre d’Andorra la Vella amb un recorregut de 10 minuts a peu o utilitzant el bus comunal, actualment gratuït per tots aquells usuaris que disposen del nou abonament d’autobús gratuït per a residents.

El preu dels abonaments és de 30 euros (que equival a un euro al dia) i permetrà als seus sol·licitants aparcar-hi en horari laboral –de les 7 del matí a les 10 de la nit. “Més que a veïns la mesura està enfocada a treballadors”, ressaltava Astrié, tot indicant que els interessats en sol·licitar l’abonament es poden descarregar el formulari a la web del comú i tramitar la demanda a les oficines de l’Aparcament Centre Ciutat, al carrer Prat de la Creu.

Aquest nova mesura forma part d’un conjunt d’accions impulsades pel Comú que tenen l’objectiu d’alliberar el trànsit del centre de la parròquia i fomentar els hàbits saludables entre els residents. En aquest sentit, l’aparcament ha estat l’última peça d’un projecte que ja es va iniciar al gener amb la modificació dels preus dels aparcaments, la retirada de la mitja hora gratuïta a la tarifa general i la fixació del preu del bus comunal a 10 cèntims.

tracking