La capital i Canillo busquen espais per a abocadors

Mas afirma que el sector de la construcció necessita “dos o tres” equipaments on dipositar les runes operatius tot l’any

L'abocador de terres de Beixalís.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anunci del tancament de l’abocador de terres de Beixalís, a la Massana, previst per a l’octubre vinent, ha obligat els comuns, responsables de gestionar aquest tipus de residus, a treballar aquest estiu per trobar una alternativa a l’equipament. El problema podria solucionar-se en els propers mesos.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va afirmar ahir en declaracions als mitjans de comunicació que el sector de la construcció necessita “dos o tres” abocadors de runa operatius tot l’any, i va anunciar que els comuns de Canillo i Andorra la Vella estan fent esforços per trobar terrenys on puguin habilitar-se equipaments d’aquestes característiques. Aquestes instal·lacions complementarien l’ampliació de l’abocador de terres de la Rabassa, a Sant Julià de Lòria, que si no hi ha cap imprevist s’adjudicarà a la tardor.

Mas va confirmar, a més, que l’abocador del Maià, al Pas de la Casa, allargarà l’obertura “fins a l’octubre o el novembre”, tan tard com el temps ho permeti, per ajudar a pal·liar la manca d’espais per abocar terres. L’equipament tanca normalment a l’hivern arran de les condicions meteorològiques. Les alternatives a l’abocador de Beixalís es tractaran en una reunió de cònsols prevista per al setembre, segons va apuntar la mandatària encampadana.

L’últim dia de festa major d’Encamp va començar ahir al matí amb la missa de Sant Roc i el reconeixement a la gent gran de la parròquia. Els dos actes més tradicionals de la festivitat van comptar amb l’assistència de la cònsol major, Laura Mas, el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i altres consellers de la corporació encampadana.

La missa en honor al patró va començar a les dotze a l’església de Santa Eulàlia. El reconeixent a la gent gran va tenir lloc després de la missa a casa comuna, on membres de la comissió de festes van fer entrega d’un ram de flors i d’una placa commemorativa a l’encampadana Paquita Brugulat, de 86 anys, i a l’encampadà Pere Marsenyach, de 83 anys. El reconeixement va atorgar-se en homenatge a tot el col·lectiu de gent gran de la parròquia.

“Estem molt contents de com s’han desenvolupat tots els actes. Al sopar del jovent hi ha hagut molta afluència, més de 60 participants. També cal destacar la cercavila i batucada, que ha omplert els carrers d’Encamp i ha fet que la parròquia estigués molt viva”, va declarar Mas, tot fent balanç dels quatre dies de festa major. Mas també va destacar les activitats aquàtiques, “que han tingut molt bona acollida per part dels nens i nenes”, els balls de saló de tarda i els concursos de pesca i botifarra, “que per a la gent gran han sigut molt importants”.

EL PROJECTE DE DINAMITZACIÓ DE LES PARDINES PODRIA NO EXECUTAR-SE TOTALMENT

La cònsol major va afirmar que el comú d’Encamp “no té pressa” per fer realitat el projecte de dinamització turística de les Pardines i el llac d’Engolasters. Mas va assegurar que la comissió comunal que estudia la proposta, en què tenen representació tots els grups amb representació a la corporació, vol treballar amb calma abans de decidir què es farà en aquests dos espais de la parròquia. La mandatària va assenyalar que no necessàriament s’executarà tot el projecte guanyador del concurs d’idees, Encamp EcoParc, sinó que se’n podrien desenvolupar només algunes parts. Cal recordar que aquesta proposta inclou, entre altres atraccions, una tirolina, unes càpsules de vidre que funcionen amb pedals, torres mirador, una passarel·la suspesa de vidre que passaria per l’exterior del túnel actual i il·luminació de colors al llac. Mas va afegir que el projecte final podria recollir idees de tots els que van presentar propostes al concurs.

tracking