lluita contra les agressions masclistes

Punt lila a les festes majors per prevenció

L’acció s’emprèn després de la denúncia efectuada el darrer dia de festa a Sant Julià

Encamp habilita un punt lila a la zona de concerts.comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes majors d’Encamp, l’Aldosa i la Massana comptaran amb un punt lila destinat a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre possibles actituds i comportaments sexistes. Aquesta iniciativa s’emprèn com a mesura d’acció preventiva i de sensibilització en vista de les darreres denúncies d’agressions masclistes amb punxades i, especialment, després de la denúncia efectuada el darrer dia de festa major de Sant Julià.

El Punt d’Informació Juvenil d’Encamp actuarà com a punt lila durant les nits d’avui, demà i dilluns de la festa major d’Encamp, segons va informar ahir el comú a través d’un comunicat. El punt estarà instal·lat a la zona de concerts, a l’aparcament de Sant Miquel, i estarà destinat a informar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es puguin produir. El comú ha decidit disposar d’aquest espai en el marc de les accions que s’emprenen des del Punt d’Informació Juvenil i en col·laboració amb la comissió de festes, que participaran en l’acció amb una samarreta lila amb el missatge Encamp contra les violències sexistes. “Hem notat cert neguit entre els joves de la parròquia”, va comentar la tècnica del departament de Joventut, Cristina Segura. “La idea és fer el màxim de prevenció possible i acompanyar els joves en cas que hi hagi algun incident, que no ha de ser pas una punxada”, va deixar clar.

El punt lila comptarà amb personal del comú preparat per informar i assessorar els joves en les necessitats que es derivin, i amb la col·laboració del Govern, que ha facilitat el material informatiu. L’horari d’obertura serà dissabte de 23 a 05 hores, diumenge de 23 a 04 hores i dilluns de 23 a 03 hores. “Esperem no haver d’activar cap protocol i poder tenir una festa lliure de violència sexista.”

tracking