rEPORTATGE

La piscina reneix de les flames

Els Serradells recupera la piscina olímpica després de quasi quatre d’anys del fatídic incendi que va deixar la instal·lació esportiva sense l’únic equipament del país d’aquestes dimensions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra torna a tenir piscina olímpica. Ahir al vespre el centre esportiu dels Serradells va acollir la inauguració de la reconstruïda piscina olímpica, absent des de fa quasi quatre anys després del fatídic incendi del 22 de novembre del 2018. “És un dia molt emocionant”, va assegurar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. “En recordar aquell 22 de novembre se’m posa la pell de gallina”, va explicar Marsol durant el seu parlament, en el qual, a més d’agrair la presència a tots els assistents, als bombers per la seva tasca i “a tots els que han fet possible que avui tornem a inaugurar aquesta piscina”, va fer una especial menció a l’equip de l’escola bressol que van haver d’evacuar, juntament amb la policia, 35 nadons de les instal·lacions esportives.

“Hem comprovat que en moments difícils hem estat capaços d’ajudar-nos”, va remarcar la màxima responsable del comú de la capital. De fet, aquesta va ser la seva principal reivindicació: “La capacitat de superació de totes les parts.” “Vull agrair la bona predisposició de les companyies d’assegurances; és de valorar que es pactés una xifra amb la qual no vàrem haver d’anar a judici”, va assegurar la màxima responsable de l’ens comunal, al mateix temps que va posar en valor la tasca duta a terme per les dues empreses que han treballat durant 18 mesos per reconstruir la piscina.

En total, en el moment de l’incendi hi havia a la instal·lació fins a 150 persones. “Per sort no vàrem haver de lamentar cap víctima”, va celebrar Marsol en recordar aquells fets. “Menys la mort, desgraciadament, la resta si s’hi si posa força, tenacitat i ganes, com va fer el comú d’Andorra la Vella, tant l’anterior corporació com la nova, hem pogut aconseguir tornar a tenir una piscina”, va asseverar la cònsol, que recorda que “l’endemà, quan vaig entrar a veure’n l’estat, realment era per dir que era impossible que el que quedava tornés a ser una piscina. Doncs mira, ho hem aconseguit”, va sentenciar Conxita Marsol.

Ahir la nova instal·lació ja va tenir els tres primers usuaris. Usuaris de luxe que hi van donar el vistiplau. En concret, els primers a saltar a l’aigua van ser Pau Ribes i Emma García, el duet mixt espanyol de natació sincronitzada, que va fer de teloner d’una de les millors nedadores de tots els temps: Gemma Mengual. “Es nota l’altitud”, va exclamar en acabar una exhibició que va tornar a donar vida a la piscina dels Serradells.

UN ESPAI ECOSOSTENIBLE

Marsol va destacar que amb la reforma s’ha aprofitat per convertir els Serradells en un espai “ecosostenible”, que vol dir que la nova piscina ja no s’escalfarà amb un equipament de gasoil. A més, també s’ha millorat l’aïllament de tot el nou espai per “fer que els Serradells evolucioni a un espai més modern i sostenible”.

Els nedadors Pau Ribes i Emma García a la nova piscina olímpica dels Serradells.

Gemma Mengual a la piscina dels Serradells, inaugurada ahir després de 18 mesos d'obres.

tracking