Ferran Rabanaque deixa de ser cap de gabinet dels cònsols

Va dirigir la campanya que va portar Gili al Consell i la que la va convertir en cònsol

Ferran Rabanaque i Rosa Gili.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de gabinet dels cònsols d’Escaldes-Engordany, Ferran Rabanaque, deixa el seu càrrec per “motius personals”, segon va informar ell mateix al Diari. En paraules de Rabanaque, “deixo el comú per motius estrictament personals, entenent per personals assumptes professionals, familiars i d’índole personal”. “Cal que atengui intensament el meu univers personal i això es fa incompatible amb la meva assitència al comú de forma permanent”, va detallar.

El càrrec de confiança de Gili va avisar la cònsol de la decisió ja fa un temps però “ho hem allargat fins ara, a demanda de la cònsol, amb qui mantinc la mateixa excel·lent relació personal i d’amistat”. En aquest sentit, Rabanaque va desmentir que la marxa de la corporació escaldenca respongui a una “eventual participació en campanya”. Tot i indicar que “aquestes coses mai se saben”, va deixar clar que “de moment no és el cas”. “La meva interrupció contractual amb el comú es deu a la necessitat d’atendre els meus afers i recuperar normalitats”, va remarcar. A partir d’ara, les tasques que fins ara assumia Rabanaque seran traspassades a Pilar Zúñiga com a cap de gabinet i a Mireia Suero com a cap de comunicació del comú.

Rabanaque va ser escollit per Gili per formar part del nucli dur de la seva confiança després del bon resultat aconseguit a les eleccions generals i comunals del 2019, en les quals era el director de campanya. La relació sorgeix quan l’aleshores socialdemòcrata concorre a la llista territorial de les eleccions generals sota el paraigua de D’Acord i al costat de l’aleshores liberal Marc Magallón. El 7 d’abril del 2019 Gili i Magallón, contra tot pronòstic, aconsegueixen la victòria en el que es considerava un feu inexpugnable de DA. L’estrateg per part dels liberals per portar la campanya és Ferran Rabanaque, amb el qual Gili va establir un fort lligam professional tot i ser d’ideologies contraposades. Quan decideix dimitir com a consellera general pocs mesos després d’haver jurat el càrrec per disputar el consolat al candidat de DA Miquel Aleix, el recupera perquè li dirigeixi la campanya. En aquesta ocasió el PS es presenta a les eleccions en solitari. I també contra tot pronòstic descavalquen DA d’un consolat que feia més de setze anys que estava sota el seu control.

tracking