El comú bonificarà fins al 90% la construcció de pisos de lloguer

La rebaixa tributària per als propietaris augmenten així un 15% i arriben al màxim que permet la Llei de Finances

Vistes del poble d'Ordino.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Ordino va aprovar ahir durant la Sessió de consell de l’ens comunal l’Ordinació tributària referent a l’Article 57. Impost de la construcció, que permet ampliar la bonificació de la construcció d’aquells pisos que es destinin a l’ús de lloguer al 90%. Així, la subvenció, que fins ara es trobava al 75%, augmenta un 15% i arriba al topall que permet la llei de Finances. “Es tracta d’una mesura molt bona perquè el propietari o el promotor en qüestió tindrà menys cost quant a les despeses de construcció”, va destacar el conseller de X’Ordino Enric Dolsa, qui va rebre amb molt bons ulls la mesura, de la mateixa manera que l’altre grup de l’oposició encapçalat per la consellera Sandra Tudó.

El cònsol major de la parròquia Josep Àngel Mortés, per la seva banda, va assegurar que el comú aprova aquesta rebaixa de l’impost de construcció per “facilitar al màxim que es construeixin pisos de lloguer”. En aquest sentit, Mortés va informar que el comú ja té constància de dues entrades de permisos de construcció per edificar pisos de lloguer.

Tot i això, el cònsol major va puntualitzar que es beneficiaran tots els projectes que entrin a partir d’ara per construir edificacions de nova planta o ampliació d’edificacions existents que es destinin a ús d’habitatge de lloguer. “Estem buscant elements que apuntin cap a la parròquia que volem de cara al futur”, va deixar clar.

La iniciativa, però, no contempla que aquesta acció tingui cap repercussió directa en el preu final del lloguer de l’immoble. Un fet que, segons Mortés, s’escapa de la competència de la corporació. “El comú estaria fent intervencionisme, i no està permès”, va assegurar. “Aquest país és un mercat lliure”, va reconèixer per altra banda Dolsa. En relació amb aquest fet, Tudó va exposar que, malgrat la bonificació d’aquestes taxes, els preus segueixen una tendència a l’alça que fa que molta gent, i especialment joves, no hi puguin accedir. En aquest sentit, va apuntar la necessitat de promoure habitatge públic per ajudar sobretot el jovent, que se n’ha d’anar de la parròquia. “El comú no té gaire poder pel que fa al preu del lloguer. S’hauria d’instaurar més política social per part del Govern”, va proposar Tudó.

Mortés, en relació amb aquests futurs immobles, va avançar que els habitatges podrien arribar a ser assequibles. “Haurà de ser el propietari, però, qui acabarà decidint els preus que posa perquè pugui tenir el retorn de la inversió”, va indicar.

EL COMÚ RETIRA LA MÀQUINA DE RECICLATGE INVERS

La cònsol menor de la parròquia Eva Choy va informar ahir que el comú ha procedit a retirar la màquina de reciclatge invers després de cinc mesos de funcionament perquè la partida pressupostària de 10.000 euros destinada a aquest projecte s’ha esgotat i, per tant, ja no es fabricaran més tiquets. A partir d’ara, els ciutadans tindran fins al setembre com a data límit per consumir els vals de descompte. Choy va assegurar que la iniciativa, sorgida del pressupost participatiu, ha tingut bona resposta.

tracking