El bus comunal serà gratuït al setembre

No caldrà adquirir una targeta o descarregar-se una aplicació per poder fer ús del servei

Bus comunal de la Massana.COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de transport comunal de la Massana serà gratuït a partir de l’1 de setembre vinent. La cònsol major, Olga Molné, va detallar ahir al migdia en sessió de consell de comú que tothom hi podrà accedir, tant residents com turistes, sense haver d’adquirir una targeta o fer ús d’una aplicació. “Volem facilitar al màxim l’ús del transport públic. Per utilitzar-lo només caldrà pujar al vehicle sense fer més tràmits”, va afirmar.

La posada en marxa de la gratuïtat del transport públic té el doble objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible i d’ajudar l’economia familiar en un context d’inflació. La mesura ha estat possible gràcies a la renegociació del conveni existent amb la concessionària del servei, tal com va explicar la cònsol menor, Eva Sansa, en la roda de premsa posterior al ple del consell.

En el marc de les converses amb la concessionària, va detallar Sansa, va acordar-se que el servei s’ajustaria lleugerament a l’alça respecte del contracte anterior. Com que la partida pressupostària assignada era insuficient, el ple va aprovar ahir un suplement de crèdit de 6.000 euros, que es finançarà mitjançant reducció de tresoreria.

D’altra banda, el ple va donar llum verda a una partida de 20.000 euros per ampliar les accions de gestió forestal, un cop completades les previstes per a aquest any. Amb les tempestes de l’estiu i de l’hivern passats es va evidenciar la necessitat de mantenir els boscos saludables, ja que hi ha moltes zones d’habitatges a tocar del bosc i les intervencions realitzades van servir per prevenir possibles incidències. S’intervindrà al bosc d’Escàs, al vedat de Xixerella i al Pla de l’Estany.

INVERSIÓ EN EL PARC DE SANTA CATERINA

Un altre dels punts destacats del consell de comú d’ahir va ser l’adjudicació a l’empresa Unitas d’una part de la primera fase de les obres de remodelació i adequació del parc de Santa Caterina. Les obres començaran cap al setembre, tindran una durada d’uns tres mesos i costaran 844.394,92 euros. El cost total de la primera fase és d’1.260.000 euros.

tracking