consell de comú

Encamp adjudica l'estadi de Prada de Moles a l'FC Andorra

El club ha de presentar la documentació en els pròxims sis mesos perquè el tràmit passi a definitiu

Consell de comú d'EncampEmma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha formalitzat avui l'adjudicació provisional i condicionada de la zona de Prada de Moles al Futbol Club Andorra perquè construeixi l'estadi que ha de permetre al club retornar a la parròquia. Ara bé, perquè l'adjudicació sigui definitiva, elFCAndorra haurà de presentar, en el termini de sis mesos, el projecte constructiu i altres documents. Malgrat que no hi ha una data tancada, Laura Mas ha apuntat aquest matí durant el consell de comú que la infraestructura hauria d'estar enllestida perquè el club la pugui utilitzar d'aquí a tres temporades.

En xifres, la concessió serà de35anys i costarà uns 26 milions d'euros, segons ha informat la cònsol major d'Encamp. D'aquests, sis milions aniran a càrrec de la corporació comunal, mentre que la restà els assumirà el club. A més, si elFCAndorra no compleix el seu compromís i es retira abans que hagin passat15anys, haurà de pagar la part del deute del comú que falti per abonar. D'altra banda, la corporació encampadana ha pactat un patrocini de quatre anys, que costarà un milió d'euros anuals i que permetrà que la corporació aparegui a la samarreta del club, entre d'altres. El projecte, que ha de suposar una reactivació de l'economia de la parròquia, a banda de projectar-la a escala internacional, tindrà capacitat per a 6.000 espectadors -ampliable a 10.000-. Segons les previsions del comú, tindrà un impacte econòmic d'un milió d'euros l'any -si el club continua a segona divisió- i d'1'7milions puja a primera.

A més, el cànon que l'equip de futbol haurà d'assumir, serà aproximadament de 14 milions d'euros pels35anys i es pagarà a través de drets d'ús de l'estadi per part del comú i també amb patrocinis. Així mateix, el plec de bases també preveu la possibilitat d'allargar la concessió durant25anys més si hi ha una "inversió important". Així, en una segona fase, l'obra que podria permetre ampliar la concessió és la construcció d'un annex al camp, destinata activitatsde campus, esdeveniments esportius o convencions de youtubers, entre d'altres.

tracking